Zatvara se kultna zagrebačka gostionica: Nema više prek’, k Šnidaršiću, na jedan Mussolini

Milan Dalmacija
1. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Kultna zagrebačka gostionica Pod starim krovovima, mnogima poznata i kao gostionica K Šnidaršiću iz filma Tko pjeva zlo ne misli – zatvara se. Vlasnici gostionice tvrde da će uskoro u blizini otvoriti novu.

Gostionica Pod starim krovovima | Foto: Facebook/Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića

Zatvara se kultna zagrebačka gostionica Pod starim krovovima. Ta je vijest na Facebooku šokirala mnogobrojne redovite goste, ali i ljubitelje filma Tko pjeva zlo ne misli. Naime, upravo je u kultnu gostionicu koja u Basaričekovoj 9 postoji od 1830., scenograf filma Željko Senečić, smjestio Šnidaršića, ali i vjernog mu gosta, Franju Šafraneka, kojeg je glumio Franjo Majetić.

– Dakle, nakon deset godina ekipa koja je vodila Starce seli se preko puta. Uskoro otvaramo novo mjesto koje će, vjerujem, ubrzo postati kultno. Vođenje Starih krovova je bila jedna divna avantura, fantastično iskustvo i istovremeno velika odgovornost. Hvala vam svima na velikoj podršci svih ovih godina i vidimo se ubrzo, stoji u objavi na Facebooku.

Oni, koji će htjeti popiti jednog Mussolinija, odnosno koktel od malinovca, vina i mineralne vode te pričati o pilotima u Abesiniji, morat će otići “prek’, k (novom) Šnidaršiću”. Naime, novi “pajzl” će se nalaziti točno preko puta “Starih krovova”, ispod kojih su se desetljećima okupljala i poznata imena javne scene.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Nedavno preminuli televizijski spiker, urednik i voditelj Vladimir Fučijaš, znao je svratiti u gostionicu. Ondje se su se okupljali i autori velikih hitova, poput pokojnog Arsena Dedića i Zdenke Kovačićek, a dolazili su i brojni drugi znani i manje znani gosti.

Zdenka Kovačićek i Arsen Dedić kod Šnidaršića. | Foto: Facebook/Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića.

Tko pjeva zlo ne misli je prema mišljenju Društva hrvatskih kritičara najbolji naš film svih vremena. Legendarne dosjetke su se i danas zadržale u govoru, a reprize na televiziji su i dalje rano gledane. Gubitak takvog mjesta, kao što je Pod starim krovovima, gubitak je i priče o jednom vremenu, pa makar snimljenom i na filmu.

Mussolini, koktel od malinovca, vina i mineralne vode bila je okrijepa brojnih gostiju. | Foto: Facebook/Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića

Inače, kuriozitet je da je nekada u Zagrebu postojala gostionica koja se zaista zvala K Žnidaršiću. Ona se nalazila u Donjem gradu, a ostala je upamćena jedino po nazivu kojeg je proslavio film Tko pjeva zlo ne misli.

Zatvara se kultna zagrebačka gostionica: Nema više prek’, k Šnidaršiću, na jedan Mussolini
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap