Vratio se Žnidaršić: Kultna zagrebačka gostionica ponovno je otvorena, tko pod starim krovovima pjeva, zlo ne misli

Milan Dalmacija
27. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Iako se pisalo da je zatvorena i preseljena, kultna zagrebačka gostionica ‘Pod starim krovovima’ ponovno je otvorila svoja vrata. Uz neizostavan ‘Mussolini’ ili ‘kompletić’ ponuda će biti obogaćena kvizovima, koncertima i tematskim večerima.

Gostionica Pod starim krovovima | Foto: Facebook/Pod starim krovovima – Kod Šnidaršića

Iako je ranije bilo napisa o tome kako se najstariji i kultni zagrebački kafić “Pod starim krovovima”, poznat i kao “Kod Žnidaršića” zatvara i seli na drugu lokaciju, ljubitelji dobre kapljice, filma “Tko pjeva zlo ne misli” i starinskog ugođaja ne trebaju brinuti. Naime, gostionica koja je na Gornjem Gradu, u Basaričekovoj 9 još od 1830. godine ponovno je, nakon kraćeg preuređenja – otvorena.

Tečaj €/kn: 7,53450

Popularno zvan “Starci” ili “Kod Žnidaršića” zbog uloge u legendarnom filmu “Tko pjeva zlo ne misli” redatelja Kreše Golika, ovaj je kafić desetljećima omiljeno okupljalište zagrebačkog političkog, umjetničkog, boemskog, ali i sasvim običnog svijeta.

– Nudimo “izvorni duh” Zagreba – toplu domaću atmosferu, boemski štih i intelektualne dijaloge. Uživajte u zagrebačkim šlagerima uz gemišt, Mussolini ili omiljeni “kompletić” (kava s mlijekom i rakija). Nedavno renoviran u “starom duhu”, kafićem prevladava topli rustikalni viktorijanski stil s nezaobilaznim karo stolnjacima, lamperijom i starim, antiknim predmetima. Stoga dođite Pod stare krovove, ugodno se smjestite i dopustite da vas vratimo barem 50-tak godina unatrag, poručuju vlasnici dodajući da “nikad neće dopustiti da ovakav legendarni lokal, s nevjerojatnom poviješću, zatvori svoja vrata Zagrepčancima.”

Pozivaju sve svoje redovite goste, one koji će to tek postati i putnike namjernike da prate njihove stranice na Facebooku i Instagramu kako bi doznali više o pub kvizovima, koncertima, tematskim večerima i drugim događanjima kojima će obogatiti ionako već bogatu ponudu dobre kapljice i ugodne atmosfere.

Vratio se Žnidaršić: Kultna zagrebačka gostionica ponovno je otvorena, tko pod starim krovovima pjeva, zlo ne misli
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap