Preminuo Vladimir Fučijaš, legendarni voditelj Televizije Zagreb

Matej Markovinović
8. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

U 87. godini preminuo je Vladimir Fučijaš, legendarni radijski i televizijski novinar i urednik, kojeg će mnogi pamtiti po radu na Radio Sljemenu i Televiziji Zagreb. Bio je urednik i voditelj raznih emisija, a osvojio je i nagradu Zlatno pero HND-a te HRT-ovu nagradu za životno djelo.

Vladimir Fučijaš. Screenshot: YouTube

U 87. godini napustio nas je Vladimir Fučijaš, poznati radijski i televizijski novinar te urednik raznih emisija, priopćeno je na službenoj stranici HRT-a.

Fučijaš je, inače, započeo svoju karijeru kao spiker i redaktor na Radio Sljemenu, a od kraja 50-ih godina radio je na Televiziji Zagreb kao voditelj i novinar. Bio je jedan od prvih koji su promovirali voditeljski pristup koncipiranja TV emisija, po čemu je na koncu njegov rad i bio prepoznatljiv.

Bio je urednik i voditelj Dnevnika, emisija Radio kalendar, Javljamo, Govorimo o glazbi, Kritična točka, Zagrebačka panorama, TV kalendar i brojnih drugih. Također je i dobitnik nagrade Zlatno pero HND-a 1979. godine te nagrade HRT-a za životno djelo Ivan Šibl 1999. godine.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap