Zanimljivo: Udruga umirovljenika HRT-a ide u stečaj iako ima oročen novac u banci

Milan Dalmacija
15. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Zbog dugovanja od 29.646 eura, FINA je Trgovačkom sudu podnijela zahtjev za skraćeni stečaj Udruge umirovljenika HRT-a. Već su im uzeli predujam za troškove stečajnog postupka i naveli da imaju oročen novac u jednoj banci.

hrt prisavlje

HRT | Foto: Youtube screenshot

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje dugova u iznosu nešto manjem od 29.646 eura u neprekinutom razdoblju od 120 dana, FINA je Trgovačkom sudu u Zagrebu podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečaja Udruge umirovljenika HRT-a. U zahtjevu stoji kako Udruga nema zaposlenih, ali ima otvorena dva računa i oročen novac u jednoj banci, prenosi N1.

Kako funkcionira RTV pristojba? Plaća se čak i za mobitel, a jedan dio umirovljenika oslobođen je polovine iznosa

FINA je još u ožujku zaplijenila 369 eura predujma za troškove stečajnog postupka. Trgovački je sud, pak, pozvao zastupnike Udruge umirovljenika HRT-a da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveza, a vjerovnike da predlože pokretanje stečaja u roku od 45 dana. Ako to ne učine, sud će po službenoj dužnosti pokrenuti i zaključiti skraćeni stečaj.

Prema Registru udruga, Udruga umirovljenika HRT-a osnovana je 2006. godine. Sjedište joj je u Zagrebu, a vode je predsjednik Miljenko Pajalić i dopredsjednik Tomislav Radić. Bave se ‘okupljanjem, povezivanjem i druženjem umirovljenika HRT-a i drugih umirovljenika radi zajedničkih planiranja i promicanja društvenih aktivnosti, kulturnog i zabavnog života i organizirane rekreacije, razvitkom i unapređenjem kvalitete života umirovljenika i zaštitom ljudskih prava’, a zalažu se za ‘očuvanje tekovina i promicanje vrijednosti javnog medija’.

Inače, umirovljenici s mirovinom nižom od manjima od 199,08 eura su u kategoriji oslobođenih plaćanja RTV pristojbe, o čemu smo pisali ovdje. Nacionalna televizija već neko vrijeme planira povećanje iznosa RTV pristojbe, jer su prihodi sve manji, a kazne se mogu izbjeći prihvaćanjem nalaza inspekcije i nastavkom plaćanja pristojbe.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap