Zagrebačkoj umirovljenici stigla članska iskaznica Bandićeve stranke: “Kojim pravom su me učlanili?”

Josip Mihaljević
4. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Zagrebačka umirovljenica Ana Pedišić prošlog je tjedna u poštanskom sandučiću pronašla člansku iskaznicu Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 sa svojim imenom i prezimenom. Nikada se nije bavila politikom i poprilično je uznemirena, a razmišlja da sve prijavi policiji.

bandic fortuna

Foto: Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednica Matice umirovljenika Višnja Fortuna | Youtube screenshot

Zagrebačka umirovljenica Ana Pedišić (74) tvrdi da se nikada nije bavila politikom, štoviše, nije joj palo na pamet učlaniti se u bilo koju političku stranku. Ostala je neugodno iznenađena kada je prošlog tjedna ugledala člansku iskaznicu stranke Milana Bandića (BM365), sa svojim imenom i prezimenom te članskim brojem, piše jutarnji.hr.

Uz člansku iskaznicu tu je bio i kontakt gospođe Verice Ivanko, predsjednice Bandićeve stranke u Dugavama. Iako žive zgradu do zgrade, gospođa Pedišić tvrdi da ne poznaje gospođu Ivanko.

“Ne znam bih li nazvala tu gospođu da je pitam zašto mi je to dostavila. Jako me je uznemirila jer očito ima neke podatke o meni. Razmišljam da sve prijavim policiji, jer to je zadiranje u moju privatnost”, tvrdi umirovljenica.

Što se uopće treba napraviti kako bi postali članom neke političke stranke? Svatko tko želi postati članom – mora ispuniti pristupnicu.

Godišnja članarina za umirovljenike – 24 kune godišnje

Nova predsjednica Matice umirovljenika, Višnja Fortuna, najavila borbu oko mirovinske reforme

Verica Ivanko se novinarima Jutarnjeg lista predstavila kao predsjednica Bandićeve stranke u Dugavama. Desetak stranačkih iskaznica, među kojima je i iskaznica gospođe Pedišić, dobila je 14. siječnja na stranačkom sastanku u Zapruđu. Iskaznicu joj je dao Alen Bitići koji rukovodi strankom na područu istočnog Novog Zagreba.

Kada dobije članske iskaznice, jednostavno ih proslijedi u poštanske sandučiće članova sa svog kvarta. Upitana što će s gospođom Pedišić, koja očigledno ne želi biti članicom stranke, kratko je odgovorila:

“Neka se ispiše. Neka zove u sjedište stranke u Praškoj. Nisam je ja učlanila. S time nemam veze”, ispričala je Ivanko.

Dodaje kako godišnja članarina za umirovljenike iznosi 24 kune godišnje.

“Ali svejedno je platila ili ne platila. Sada ja imam samo nepotrebne neugodnosti. Nisam napravila nikakvo kazneno djelo. Žao mi je ako sam gospođu uznemirila”, zaključuje Ivanko.

Otkuda Bandićevoj stranci podatci?

Matica umirovljenika: "Zaustavite uvođenje skupih liječničkih pregleda ionako osiromašenim 65+ vozačima!"

Alen Bitići najavio je kako će nazvati gospođu Pedišić i ispričati se ako je nešto napravljeno bez njenog znanja.

“Članska iskaznica ne može biti napravljena bez pristupnice, što znači da osoba mora potpisati da želi biti član stranke. (…)

Ako želi, ispisat ćemo je iz stranke. Bolje imati manje članova, ali iskrenih. Možda je došlo do greške u komunikaciji”, ispričao je novinarima.

Priupitan odakle im podatci gospođe Pedišić, tvrdi da je 28. prosinca 2017. godine kao članica ugašene Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH), koju je vodila sadašnja predsjednica Matice umirovljenike Višnja Fortuna, svojim potpisom pristala na prebacivanje u BM365. Nije tajna da su Milan Bandić i Višnja Fortuna u dobrom radnom odnosu, no gospođa Pedišić i tu stranu priče odbacuje.

“Vjerujte mi, nikada nisam čula ni za SMSH niti za gospođu Fortunu, a kamoli da sam joj išta potpisala. Možda je netko krivotvorio moj potpis.

Članica sam jedino Matice umirovljenika, ali to nije stranka”, tvrdi gosopđa Pedišić.

Dakle, jedina veza između gospođe Pedišić i Bandićeve stranke je Višnja Fortuna, Bandićeva suradnica koja je u proteklih godinu dana postala predsjednica Matice umirovljenika.

Copy link
Powered by Social Snap