Za Hrvatsku i na drugom kraju svijeta: Catalina (87) burno je proslavila pobjedu u Argentini

Milan Dalmacija
6. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Osim u Dohi i hrvatskim gradovima, pobjeda Vatrenih nad Japanom proslavljena je i u dalekoj Argentini. Vrlo emotivnu večer je imala 87-godišnja Catalina Kniss, Hrvatica koja cijeli svoj život živi u gradiću Cipollettiju. Poželjela je da Hrvatska prođe Brazil, pa da se u polufinalu Svjetskog prvenstva susretne s Argentinom.

Catalina Kniss, Hrvatica iz Argentine | Foto: Anahí Cárdena/LM Neuquén

Veličanstvena i teška pobjeda Vatrenih nad Japanom nije proslavljena samo na stadionu u Dohi i u Hrvatskoj, već i u argentinskom gradiću Cipollettiju. Ondje je 87-godišnja Catalina Kniss prijelomne trenutke utakmice proživljavala s hrvatskom zastavom u rukama.

– Kakvu mi je samo sreću pružila Hrvatska! Bilo je jako teško, ali pobjeda je ostvarena, i to je najljepše od svega. Nazdravit ću uz malo vina, a onda neka dođe Brazil. Ne bojim se, rekla je za lokalne novine LM Neuquén.

Još dvije stepenice do novog finala

navijač na prvenstvu
Stipe (77) je najstariji navijač Vatrenih u Dohi, a kaže kako mu odlazak na utakamice nije novost

Rulet jedanaesteraca bio je buran za Catalinu. Svaki Livakovićev obranjeni jedanaesterac je izazvao jake emocije kod ove vatrene navijačice koja će za tjedan dana napuniti 87 godina. Priznaje da nije vjerovala da će Hrvatska igrati u finalu Svjetskog prvenstva. Jedno je bilo 2018., a Vatreni trebaju preskočiti još dvije stepenice da to ponove i ove godine.

– Nisam vjerovala da ću dočekati jedno finale s Hrvatskom kao što je bilo ono 2018. godine protiv Francuske. Sada bi bilo lijepo da opet budemo ondje, ističe gospođa Kata, kako ju ondje zovu.

U polufinalu želi Hrvatsku i Argentinu

Ona je rođena u mjestu Velika Mlinska, pored Bjelovara. U Argentinu je otišla sa svega godinu i pol dana, zajedno s roditeljima, a otad se nije vraćala u domovinu. Prema procjeni Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske u Argentini živi najbrojnija hrvatska zajednica u Južnoj Americi s oko 300.000 Hrvata.

Catalina je, držeći repliku pokala Svjetskog prvenstva, rekla da bi htjela da se Hrvatska i Argentina sretnu u polufinalu i da tu utakmicu pogleda s unucima i praunucima. Ističe da će im srce u tom slučaju biti podijeljeno.

– No, to je nogomet. Potrebno ga je živjeti s veseljem, pa neka pobijedi bolji. A bude li to Hrvatska bit će još ljepše”, zaključuje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap