‘Vječni student’ diplomirao na DIF-u pa u 88. godini postao profesor tjelesnog

Jasmina Grgurić Zanze
27. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Milan Beli Bosiljčić do neki dan nosio je titulu “vječnog studenta”. Ne bi to bilo ništa čudno da nema 88 godina. Fakultet je upisao prije točno 70, ali nikada nije ni pomislio odustati. Ostao mu je bio samo diplomski rad, no sada je i taj dio odradio, postavši ponosni vlasnik fakultetske diplome. I to ne bilo koje, nego one s Kineziološkog fakulteta.

Milan Bosiljčić (Snimak zaslona/RTS)

“Bio sam vrlo siguran, zato što sam se dugo spremao i to sam volio i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram, jer nekako čovjek u ovim godinama sve voli da završi“ – rekao je za RTS Milan Beli Bosiljčić koji je u 88. godini postao profesor fizičke kulture.

Zbog ljubavi prema “sokolstvu” – tjelovježbi s pokretima razvijenima u drugoj polovini 19. stoljeća, odlučio je upravo diplomirati na starom DIF-u pa je to ujedno bila i tema njegovog diplomskog rada.

„Na tom svesokolskom sletu u Ljubljani gdje sam ušao u centar tog takozvanog turskog marša, vježbali su najbolji, bili su difovci i ja sam bio sretan kada sam vidio kako oni izgledaju. Tada sam se zakleo da ću studirati DIF i tako sam svoju zakletvu ispunio“ – pojasnio je Beli.

Baka studentica: Ima 75 godina, a od treće diplome dijeli ju samo jedan semestar

Iz studentskih dana sjeća se kada je biciklima s kolegama iz Beograda krenuo na putovanje u Grčku, a zadani cilj su i ostvarili.

Jedan od razloga zašto mu se “odužilo” studiranje jesu upravo putovanja, jer je kao koreograf obišao cijeli svijet, a u mirovinu je pak otišao kao glumac. Ipak, kaže, raditi nije prestao nikada. Dodao je i da se baš ne druži sa starijim generacijama, okružen je uglavnom mladim ljudima, a druženja mu se odvijaju svugdje osim u – kavani.

‘Vječni student’ diplomirao na DIF-u pa u 88. godini postao profesor tjelesnog
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap