Baka studentica: Ima 75 godina, a od treće diplome dijeli ju samo jedan semestar

Jasmina Grgurić
5. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Studiranje u 75. godini? Zašto ne! Da za učenje nikada nije kasno, već je poznata i pomalo izlizana fraza. No, da godine zaista nisu prepreka kada ima volje i truda, dokazuje uspješna baka studentica, Jasminka Šoštarić. Studenti ju vole, a s njima dijeli i jednu zajedničku stvar…

Studentica Jasminka Šoštarić (75) Foto: Snimak zaslona/HRT

Jasminka Šoštarić ima 75 godina i studentica je pete godine na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. No, to nije sve, jer joj je ovo već treći studij. Brucošica je postala sa 70 godina, a od treće diplome dijelu ju još samo jedan semestar. Nakon završenog fakulteta sebe vidi, između ostaloga, i kao predavačicu.

“Bila sam uzbuđena kao da zapravo prvi put upisujem faks, jer je bila nova sredina, nova zgrada, nisam znala gdje je referada. Točno kao brucoš, eto” – kaže baka Jasminka za HRT.

Iako studentske obaveze rješava vrlo uspješno, ima jedan problem koji dijeli s mlađim generacijama.

“Svaki puta zajedno s njima pred ispit gledam bilješke i trtarimo, da tako kažem. Imam tremu, ne mogu reći da nemam” – dodaje ova 75-godišnja studentica.

Njezini znatno mlađi kolege kojima gotovo može biti i prabaka, za nju imaju samo riječi hvale.

“Zaista nam svima može biti uzor u toj svojoj revnosti i upornosti” – kaže Jasminkina kolegica Marijana Maljković.

Student Josip Šekelja nadovezuje se kako je fenomenalno imati jednu takvu stariju osobu pored sebe, pogotovo kada vide koliko ima elana i trudi se, što im daje motivaciju.

Da takvih studenata ima i da ih je uvijek i bilo, potvrđuje i profesor Ivan Koprek te su na to ponosni jer je, kako kaže, to određeno bogatstvo.

Baka studentica: Ima 75 godina, a od treće diplome dijeli ju samo jedan semestar
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap