Virus nakon Splita, Koprivnice, Ploča i Dubrovnika ušao i u Dom za starije u Makarskoj

Jasmina Grgurić
14. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Koronavirus nastavlja prodirati u domove za starije i nemoćne osobe, što je najgori mogući scenarij ako se njegovo širenje nastavi. Najgore je u županijskoj ustanovi u Splitu, gdje je na COVID-19 pozitivno 50 korisnika i 11 zaposlenika. Zaraza se pojavila i u domu u Koprivnici, gdje je pozitivno dvoje korisnika i jedan zaposlenik, a korona se širi i u domovima umirovljenika u Pločama i Dubrovniku. Najnoviji slučajevi pojavili su se u Makarskoj.

Ilustracija Foto: Pixabay

Prvi proboj koronavirusa u domove za starije i nemoćne osobe zabilježen je u Splitu, gdje je do jučer pozitivno bilo 50 korisnika i 11 zaposlenika. U privatnom domu u Pločama zaraženo je 12 korisnika, odnosno svi te su smješteni u opću bolnicu Dubrovnik. U domu za starije i nemoćne osobe u Dubrovniku je dosad kod šestero korisnika i jedne njegovateljice potvrđena zaraza. U Domu za starije u Koprivnici oboljela su zasad dva korisnika i jedan zaposlenik.

Koronavirus potvrđen je i kod troje štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Oboljeli su bili izolirani ranije u svojim sobama zbog povišene temperature.

vesna bedeković
Ministarstvo sav teret prebacilo na domove: Inspekcija ne izlazi u nadzor već mjesec dana!

Potvrdio je to u ponedjeljak načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Dražen Nemčić, ističući da u Domu ima dovoljno slobodnog mjesta pa su štićenici bili u izolaciji nakon što su im se pojavili prvi simptomi naznake moguće zaraze, piše N1.

Ostali štićenici jučer nisu imali simptome, ravnateljica Doma obavila je sve potrebne mjere, epidemiolog je kontaktiran i on sada obavlja sve potrebne mjere, rekao je Nemčić i dodao kako se još uvijek ne zna kako je zaraza ušla u Dom.

U splitskom KBC-u u nedjelju je umrlo još dvoje zaraženih štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe Split, koji su osim koronavirusa bolovali i od teških kroničnih bolesti.

Virus nakon Splita, Koprivnice, Ploča i Dubrovnika ušao i u Dom za starije u Makarskoj
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap