Korona se nastavlja širiti po domovima za starije: Novi slučajevi u Koprivnici i Pločama

Josip Mihaljević
10. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Novi slučajevi širenja zaraze koronavirusom zabilježeni su u domovima za starije u Pločama i Koprivnici, izvijestili su županijski Stožeri civilne zaštite.

Ilustracija: Pixabay

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je izvanrednu konferenciju za medije danas u 15 sati. Načelnik stožera Joško Cebalo kazao je kako imaju pozitivnu osobu koja je korisnik privatnog Doma za starije u Pločama. Radi se o domu u kojem je još jedna djelatnica pozitivna, piše Index.hr.

U tom je Domu je inače devet korisnika, svi su u samoizolaciji i testirani su, a testirat će se i svi djelatnici.

“U Domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika, dva su prebačena u OB Dubrovnik, dok je prijevoz treće osobe u tijeku. Ostalih 9 korisnika je i dalje smješteno u domu, u samoizolaciji su, i upravo je u tijeku njihovo testiranje”, kazao je Cebalo.

Dvoje zaprimljenih bolesnika u Općoj bolnici Dubrovnik je u težem stanju i imaju upalu pluća.

Jučer je javnost saznala i za jedan pozitivan slučaj zaraze u koprivničkom Domu za starije i nemoćne. Iako se mislilo da je širenje zaraze minimalno, među današnja tri novooboljela je još jedna korisnica tog doma i jedan djelatnik koji radi u njemu. Na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite kažu kako se svi pacijenti dobro osjećaju.

U tijeku je novi epidemiološki izvid kojim će se utvrditi kontakti novooboljelih.

Korona se nastavlja širiti po domovima za starije: Novi slučajevi u Koprivnici i Pločama
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap