[VIDEO] Za 105-godišnjakinju koja vježba jogu godine su samo broj

Vladimira Paleček
8. prosinca 2017.
Novosti
A- A+

Na pitanje kakav je život sa 105 godina, Britanka Eileen Ash spremno odgovara kako joj je svaki dan sve bolji i bolji, a najvažnije je – smatra – ostati aktivan, kretati se i biti znatiželjan.

Ash Ellien | screenshot: YouTube

Iako je jedna od najstarijih živućih Britanki, 105-godišnja Eileen Ash aktivna je danas kao što je to bila čitav svoj život.

„Neke dane više mi se sviđa raditi vježbu „mačka“, druge dane vježbam i „mačku“ i „psa“. Od toga se moje tijelo osjeća puno bolje – pokreću se mišići. Nisam vježbala jogu dok nisam ušla u svoje devedesete. Najvažnije je ostati aktivan, kretati se i ostati znatiželjan. Ako sam umorna, malo zadrijemam. I Winston Churchill je također znao malo zadrijemati, a ne možete slijediti bolji primjer od njega, zar ne?“ – smije se ova živahna gospođa, koja je uvijek vodila aktivan život.

Naime, 30-ih i 40-ih godina 20. stoljeća ostvarila je zapaženu 12-godišnju karijeru igrajući kriket za Englesku. Na pitanje kakav je život sa 105 godina, spremno odgovara kako je svaki dan – sve bolji i bolji. Dok vozi svoj automobil, zaista je raritetna osoba za sresti za upravljačem. Jer, ona je jedna od samo osmero ljudi iznad 100 godina u Velikoj Britaniji koji imaju vozačku dozvolu.

„Uživam u vožnji već toliko dugo vremena. Vjerojatno će jednom i tome doći kraj, ali nadam se tek za nekoliko godina – kazuje i prisjeća se kako je vozački ispit položila prije otprilike 80 godina. Tek sada idem na ponovnu procjenu vozačkih sposobnosti. Dakle, ne znam vozim li loše ili dobro svih prošlih godina! – priznaje ova okretna dama, te se nada kako će zadržati status jedne od najstarijih vozačica na svijetu.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap