Velika pomama za umirovljeničkim karticama: U dva tjedna zatražila ih četvrtina populacije

Milan Dalmacija
29. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljeničke kartice u Srbiji izazvale su veliku potražnju. U svega dva tjedna zatražilo ih je 400.000 umirovljenika, otkrio je ministar financija Siniša Mali. To je gotovo četvrtina svih umirovljenika u susjednoj zemlji.

Gotovo 75 posto mirovina je ispod razine siromaštva, a trenutačne vladine mjere neće znatno promijeniti tu situaciju, upozorila je Katarina Peović. | Foto: Unsplash

Prije dva tjedna počele su prijave za umirovljeničke kartice. Pravo na njih ima svih 1,7 milijuna umirovljenika u Srbiji, ali i korisnici naknada za tjelesno oštećenje i za pomoć i njegu te privremenih naknada za preostalu radnu sposobnost i za nezaposlenost te djeca s invaliditetom.

Vađenje novca iz smeđeg novčanika u kojemu se nalaze i kartice
Umirovljeničke kartice zaživjet će u susjedstvu: Evo kako će 1,7 milijuna umirovljenika doći do pogodnosti

Ministar financija Siniša Mali otkrio je na Instagramu da je zahtjev za umirovljeničke kartice podnijelo oko 400.000 umirovljenika, što je gotovo četvrtina umirovljeničke populacije u susjednoj nam zemlji.

– Zahvaljujući ovim karticama korisnici mirovina će od 1. listopada moći kupovati po povoljnijim cijenama i dobivati jeftinije usluge kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj važnoj akciji. Istovremeno, prilikom svake kupovine uz korištenje mirovinske kartice, dodjeljivat će se bodovi koji će se kasnije moći iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti. Zahtjev za izdavanje umirovljeničke kartice može se podnijeti elektronski na stranicama Fonda PIO, ili u ispostavama i organizacijskim jedinicama tog Fonda, gdje će zaposleni pomoći umirovljenicima i za njih popuniti elektronski zahtjev, napisao je Mali i pozvao umirovljenike da se prijave, a poduzetnike da se uključe u program.

umirovljenici razgovaraju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap