Velika akcija: Podignuta kaznena prijava protiv Milijana Brkića

Josip Mihaljević
15. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek, upravo su podignuli kaznene prijave protiv četvero ljudi, među kojima je i potpredsjednik sabora Milijan Brkić!

milijan brkić

Foto: Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora | Youtube screensho

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, priopćila je policija.

Neslužbeno se doznaje da je među njima i Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora kojeg se sumnjiči da je na nelegalan način bivšoj ženi čitao elektroničku

milijan brkić
Afera SMS: Uhićeni kum Milijana Brkića prima mirovinu od 12.000 kuna dok radi kao vozač u ministarstvu

poštu, piše index.hr.

Osim samog Brkića, prijave su podignute i protiv njegovog brata Joze Brkića, kuma Blaža Curića i Franje Varge, koji su upleteni u tzv. “SMS aferu”.

“Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganja ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om”, stoji u priopćenju policije.

O svemu se oglasila i Brkićeva bivša žena, Karmen Brkić, koja je demantirala “neistine i štetne medijske napise koje svojim netočnim navodima i optužbama nanose neizmjernu štetu kako bivšem suprugu, tako i čitavoj našoj obitelji.”

Reagirao je i premijer Andrej Plenković, dajući šturu odgovore na pitanja novinara. Kazao je kako nema nikakvih dodatnih informacija o slučaju te kako se nije čuo s Brkićem. Plenkovićevu reakciju možete pogledati OVDJE.

Velika akcija: Podignuta kaznena prijava protiv Milijana Brkića
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap