Afera SMS: Uhićeni kum Milijana Brkića prima mirovinu od 12.000 kuna dok radi kao vozač u ministarstvu

Josip Mihaljević
3. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Blaž Curić, nedavno uhićeni kum potpredsjednika hrvatskog Sabora prima mirovinu veću od 12.000 kuna, tvrdi portal Index.hr. U isto vrijeme, zaposlen je kao vozač ministra Tolušića u ministarstvu poljoprivrede, i to preko ugovora o djelu, kako bi nesmetano mogao primati mirovinu.

milijan brkić

Foto: Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora | Youtube screenshot

Ukoliko proteklih tjedan dana niste proveli ispod kamena, zasigurno ste čuli za aferu SMS.

Afera SMS

Nekoliko dana prije nego što je Zdravko Mamić pobjegao u Međugorje, održao je konferenciju za medije na kojoj je mahao s papirima na kojima je navodno bila isprintana korespondencija između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i anonimnog suca Županijskog suda u Osijeku gdje se vodio proces protiv Mamića.

Mamić je tvrdio da su mu se ti papiri jednostavno pojavili u poštanskom sandučiću jednog jutra, a to se također ispostavilo lažnim.

Autor amaterske prepiske bio je Franjo Varga iz Belišća, a u čitav slučaj je, čini se, upleten i vrh HDZ-a.

Dok je još trajala istraga protiv Varge, kum Milijana Brkića – Blaž Curić mu je navodno dojavio da je istraga u tijeku te kako bi on trebao uništiti sve dokaze i obrisati sve inkriminirajuće podatke s računala. Nakon toga se ispostavilo da je taj isti kum Milijana Brkića, Blaž Curić, zaposlen u ministarstvu poljoprivrede kao jedan od šest vozača ministra Tolušića.

Prima mirovinu i radi na ugovor o djelu

Kako portal Index.hr doznaje, Blaž Curić boluje od PTSP-a te od oštećenja donjih ekstremiteta. Za PTSP je dobio 30-postotnu invalidnost, a za oštećenja nogu 60-postotnu. Inače, Blaž Curić je ratni pripadnik antiterorističke jedinice Alfe, odakle seže njegovo poznanstvo s Milijanom Brkićem.

S tim invaliditetom, tvrdi Indexov izvor, on prima mirovinu od oko 12.700 kuna.

Ipak, s tim istim invaliditetom je zaposlen u ministarstvu poljoprivrede kao jedan od vozača ministra Tolušića. Plaća mu se preko ugovora o djelu tako da mirovinu prima cijelo vrijeme.

Možda je na to ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić aludirao kada je rekao kako umirovljenici moraju raditi i nakon umirovljenja.

S druge strane, sama stvar što je Blaž Curić zaposlen u ministarstvu kao vozač i nije toliko sporna. Sporna je činjenica da unatoč ogromnoj povlaštenoj mirovini prima proračunski novac “sa strane” za uslugu vozača, a prema svemu ovdje napisanom – ne čini nam se da se radi o jednom sasvim običnom vozaču, nego Brkićevom čovjeku od povjerenja koji za njega odrađuje “dodatni” posao.

Afera SMS: Uhićeni kum Milijana Brkića prima mirovinu od 12.000 kuna dok radi kao vozač u ministarstvu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap