Umro 112-godišnji Japanac, nedavno proglašen najstarijim muškarcem na svijetu

Jasmina Grgurić Zanze
25. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Guinnessovi svjetski rekordi 12. veljače prepoznali su ga kao najstarijeg muškarca na svijetu, no deset dana kasnije 112-godišnji Chitetsu Watanabe je umro. Japanski mediji javili su danas kako je njihov najstariji stanovnik preminu u nedjelju u domu za starije osobe u kojemu je živio. Osim titule, iza sebe je ostavio petero djece, 12 unuka, 16 praunuka i jednog prapraunuka.

Chitetsu Watanabe (Snimak zaslona/Youtube)

Najstariji Japanac i najstarijih muškarac na svijetu prema Guinnessovim svjetskim rekordima, 112-godišnji Chitetsu Watanabe preminuo je u nedjelju u domu za starije osobe u kojemu je bio smješten. Samo deset dana ranije priznata mu je titula najstarijega na svijetu.

Watanabe iz Joetsua u središnjem Japanu rođen je 5. ožujka davne 1907. godine, a umro je samo deset dana prije nego što bi napunio 113 godina. Desetak dana ranije, preuzeo je svoj Guinnessov certifikat u vrlo vitalnom stanju za svoje godine, stišćući šaku i otkrivajući uz osmijeh tajnu dugovječnosti.

U 117. godini umrla najstarija osoba na svijetu: Jela je jegulje i obožavala kaligrafiju

Ubrzo nakon što mu je priznata titula, razbolio se te više nije mogao jesti. Supruga njegova najstarijeg sina, 81-godišnja Yoko kazala je da ga je posjetila u nedjelju, rekla mu da se drži, na što je on blago otvorio oči i klimuo.

Inače, rođen je u obitelji farmera, završio je poljoprivrednu školu  te preselio na Tajvan gdje je radio u japanskoj tvrtki za proizvodnju šećera. Vratio se u Japan nakon Drugog svjetskog rata, u svoj rodni grad Niigatu gdje je radio kao službenik do mirovine. Imao je petero djece, 12 unuka, 16 praunuka i jednog prapraunuka, piše Japan Times.

Najstarija osoba na svijetu Kane Tanaka živi u Japanu. Svoj 117. rođendan proslavila je u siječnju. Prije Watanabea, titulu najstarijeg muškarca držao je Masazo Nonaka iz Hokkaida koji je umro u siječnju prošle godine u dobi od 113 godina.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap