U 117. godini umrla najstarija osoba na svijetu: Jela je jegulje i obožavala kaligrafiju

Jasmina Grgurić Zanze
30. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

Chiyo Miyako živjela je 117 godina, a preminula ubrzo nakon što je sakupila potrebne dokaze da je najstarija osoba na svijetu prema Guinnessovim rekordima. Opisuju je kao ljubaznu, strpljivu, brbljavu božicu koja je voljela kaligrafiju te jela sushi i jegulje.

Foto: Twitter

Iako postoje brojne polemike oko toga tko je najstarija živuća osoba na svijetu, službeno je tu titulu nedavno ponijela Chiyo Miyako. Nažalost, u 117. godini preminula je. Rođena je 2. svibnja davne 1901. godine, a japansko Ministarstvo zdravlja najstarijom osobom sada je proglasilo Kane Tanaku s juga Japana koja ima 115 godina. Najstarijim muškarcem na svijetu smatra se pak 113-godišnji Masazo Nonaka sa sjevernog japanskog otoka Hokaido.

Svjetski mediji pišu da je Chiyo preminula u prošlu nedjelju, samo nekoliko dana nakon što je sakupila dokaze da je prema Guinnessovoj knjizi rekorda najstarija žena na svijetu. Opisana je kao brbljava božica, ljubazna i strpljiva. Voljela je kaligrafiju, a jela je sushi i jegulje. Njezin suprug radio je na željeznici zbog čega je razvila strast prema putovanju.

Inače, rekord najstarije živuće osobe na svijetu drži Francuskinja Jeanne Louise Calment koja je imala 122 godine i živjela od 1875. do 1997. godine.

Međutim, u Čečeniji je nedavno otkrivena žena koja, ako je vjerovati, ima čak 129 godina. I taj slučaj govori da je doista teško znati tko je uistinu najstariji živući stanovnik Zemlje, no očito da je onaj koji svoje pozne godine – prijavi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap