Umirovljenik Nikola počupao cvijeće susjedi pa ga je istukla s kamenom!

Jasmina Grgurić Zanze
19. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Na osam mjeseci uvjetnog zatvora osuđena je 38-godišnja Tatjana, a svom 70-godišnjem susjedu Nikoli mora platiti odštetu i sudske troškove od oko 12.300 kuna, jer ga je teško fizički ozlijedila udarajući ga – kamenom! Sudski je to epilog brutalne svađe nedaleko od Virovitice, a koja je počela zbog, ne biste vjerovali – sadnje cvijeća oko kuće.

Ilustracija: Unsplash

Svađa između dvoje susjeda, 38-godišnje Tatjane i 70-godišnjeg umirovljenika Nikole izbila je još u svibnju 2016. godine. Posvađali su se zbog posađenog cvijeća, a neslaganje je preraslo u teški fizički obračun. Naime, ona mu je kamenom zadala teške fizičke ozlijede cijele lijeve ruke, pazuha i lijeve strane prsa. A sve zato jer joj je – počupao cvijeće koje je posadila iza njegove kuće!

Nisu se mogli dogovoriti oko međe

Umirovljenik Nikola kaže kako je tog dana vidio da je iza njegove kuće posađeno cvijeće, a njega je to smetalo pa ga je počupao. Nakon pola sata vidio je da je ponovno posađeno, pa ga je opet iščupao. Potom je došla Tatjana i počela susjeda gurati rukama, ali on se nije dao. Kasnije ga je pogodila kamenom teškim više od dva kilograma te ga dvaput ošamarila. Ruka mu je od udarca bila sva crna te je završio na operaciji kod kirurga, svjedočio je ozlijeđeni umirovljenik, piše Danica.hr.

Svemu je zapravo kumovala dobra stara međa, zbog koje su susjedi u svađi još otkako je Tatjana nekoliko godina ranije doselila u selo pokraj Slatine. Ona je stoga smatrala da cvijeće sadi na svom zemljištu, iako je to bilo sporno s obzirom da postupak za uređenje međe još nije bio završen.

“Vidjela sam kasnije da je cvijeće počupano. Pomislila sam da su to djeca ili pas, pa sam ga opet posadila. Tad sam vidjela Nikolu kako ga čupa. Rekla sam mu da ga ne dira i odgurnula sam ga rukama. Istina je da sam imala kamen u rukama, ali nisam ga bacila, Nikola se sam ozlijedio pritiskajući se na taj kamen” – svjedočila je Tatjana na suđenju.

Susjeda posvjedočila umirovljeniku u korist

Umirovljenica Terezija mora platiti 300 kuna jer je susjedi vikala da je "mala kurvetina"

Njezino svjedočenje opovrgnula je susjeda Snježana koja je vidjela da umirovljenika Nikolu tuče  rukama i kamenom veličine rukometne lopte.

“Tim kamenom ga je udarala po tijelu i po rukama. Nikola ju je odgurivao i nije joj uzvraćao udarce, iako je snažniji jer je muško, ali i Tatjana je, bogme, snažna i žilava” – ispričala je Snježana sucu Općinskoga suda u Virovitici.

Žena je osuđena na kaznu od osam mjeseci uvjetnog zatvora. Uz to, svom 70-godišnjem susjedu mora platiti 7.000 kuna odštete, iako je on tražio 18.000 kuna te 5.300 kuna sudsjenih troškova, presudio je Općinski sud u Virovitici.

Umirovljenik Nikola počupao cvijeće susjedi pa ga je istukla s kamenom!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap