Umirovljenica Terezija mora platiti 300 kuna jer je susjedi vikala da je “mala kurvetina”

Jasmina Grgurić Zanze
29. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Ako mislite da možete vikati u svojemu susjedstvu i vrijeđati bližnje nazivajući ih pogrdnim nazivima, a da potom ne snosite nikakve sankcije, varate se. Takva vremena su prošla, sudski sporovi gube se već i zbog ogovaranja, a da se možda nećete izvući iz situacije u kojoj ste postupili u naletu ljutnje, svjedoči i ovaj pravni slučaj.

Ilustracija: Pixabay

Gospođa Terezija (78) iz Ludbrega proglašena je krivom i osuđena jer je svojoj mladoj susjedi Karli (31) vikala da je “mala kurvetina” te na taj način narušavala javni red i mir. Zbog tih i drugih neprimjerenih riječi morat će platiti 300 kuna kazne, odlučio je Prekršajni sud u Varaždinu, piše Podravski.hr.

Zbog tračanja susjeda, gospođa Darinka mora platiti 13.400 kuna!

Naime, ludbreška umirovljenica u kolovozu 2017. godine oko 23.30 sati narušavala je javni red i mir, na način da je s balkona svoga stana vikala, galamila i vrijeđala susjedu iz iste zgrade raznim pogrdnim riječima: „Mala kurvetina, provociraš cijelu zgradu, riješit ću tebe i tvoju djecu“, stoji u presudi.

Umirovljenica Terezija više je puta pozivana na glavnu raspravu, ali se nikad nije odazvala, niti je opravdavala izostanak, pa je sud odlučio dovršiti postupak bez njezine obrane “zaključujući da je činjenično stanje provedenim postupkom dovoljno utvrđeno”.

 “Stanujem u zgradi iznad stana gospođe Terezije i te noći čula sam galamu iz njenog stana. To je trajalo duže vrijeme. Kad sam izašla na balkon, čula sam susjedu da viče, među ostalim, ’mala kurvetina, provociraš cijelu zgradu i sve bolesne ljude, kurvetina oće peneze, mene si pokrala, riješit ću tebe i djecu’. Te riječi čuli su i policajaci koje sam pozvala da intervenirajum jer je to bilo više nemoguće slušati” – ispričala je mlađa susjeda Karla tijekom suđenja.

Podravski list piše kako je ova umirovljenica i ranije prijavljivana zbog sličnih nepodopština.

Umirovljenica Terezija mora platiti 300 kuna jer je susjedi vikala da je “mala kurvetina”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap