Umirovljenici osnivaju Fond solidarnosti kako bi pomagali onima kojima je potrebnije!

Jasmina Grgurić Zanze
14. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Malo tko bi na prvu pomislio da je pomoć ikomu potrebnija nego umirovljenicima, pogotovo ona financijska. No, potres je pokazao da ima i onih u goroj situaciji. Shvatili su to i sami umirovljenici pa su odlučili za takve i slične slučajeve osnovati trajni Fond solidarnosti i pomagati ostalima u nevolji.

Ivan Tomić, novi predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar (Foto: Bjelovar.live)

Ivan Tomić (65) novi je predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar, a čim je stupio na dužnost predložio je hvalevrijednu ideju. Nakon što su pomogli u potresu stradalim Petrinjcima, sada  osnivaju i trajni Fond solidarnosti za one kojima je pomoć potrebnija.

Umirovljenici pomažu obnoviti u potresu stradali Dom za starije u Petrinji

“Kada se dogodio potres u Petrinji unutar Matice smo za pomoć prikupili 9000 kuna. Nakon toga sam došao na ideju da osnujemo Fond solidarnosti u koji bi se slijevao dio ukupnog iznosa koji nam dotiraju Grad i Županija. Konkretno, svaka Podružnica bi u Fond uplaćivala 10 posto tih sredstava i ona bi služila kao pomoć u slučaju iznenadnih nepogoda. Baš poput potresa u Petrinji. Iako baš i nemamo novca, smatram da se moramo aktivno uključiti u društvo i da moramo biti socijalno osjetljivi. Ideja o Fondu je jednoglasno prihvaćena i radi toga sam izrazito sretan” – kazao je Tomić za Bjelovar.live.

U svakom slučaju, kaže, umirovljenici moraju biti aktivniji u društvu, a osnivanje Fonda je prvi korak ka toj ideji.

“Život je vrlo, vrlo kratak. I zato poručujem svima da na najbolji mogući naći iskoriste svaku svoju minutu na ovom svijetu. Rad naše Matice ne smijemo planirati na tjednoj, već na dnevnoj bazi. Nitko ne zna, a posebni mi umirovljenici s obzirom na naše godine hoćemo li se idućeg jutra probuditi” – zaključio je Tomić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap