Umirovljenici pomažu obnoviti u potresu stradali Dom za starije u Petrinji

Jasmina Grgurić Zanze
20. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Nastavljaju se akcije građana diljem Hrvatske kako bi se što prije sanirale ogromne štete nastale u potresu na području Petrinje i Siska. Nakon što je bjelovarska Matica umirovljenika najavila da će se sve umirovljeničke udruge odreći dijela prihoda, u pomaganje se dodatno uključila i Bjelovarsko-bilogorska županija. Na svaku skupljenu kunu, dodat će još jednu, a novcem će pomoći u obnovi razrušenog petrinjskog Doma za starije osobe.

Foto: Željko Held i Damir Bajs (Foto. Bjelovar.live)

Sve 24 umirovljeničke udruge u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odreći će se 10 posto godišnjih sredstava. Na svaku skupljenu kunu Županija će dodati još jednu, potvrđeno je jučer na konferenciji za medije, piše Bjelovar.live. Donacijom će pomoći u obnovi razrušenog petrinjskog Doma za starije i nemoćne osobe. Inicijativa “Umirovljenik za umirovljenika” je, kako smo već pisali, stigla od županijske Matice umirovljenika.

“Odlučili smo da se svatko u svojoj udruzi nečega odrekne i ta sredstva darovati stradalim stanovnicima Banije. Drago mi je da ćemo pomoći tamošnjim ljudima te im barem malo olakšati život s doniranim sredstvima. Ujedno, smatram da je prirodno da pomažemo svoju populaciju koja ove nedaće proživljava na dosta težak način” – kazao je Željko Held, predsjednik Matice umirovljenika.

Županija je već odmah nakon potresa uplatila 250 tisuća kuna pomoći, a sada bi s umirovljeničkim udrugama financiranima iz njezina proračuna skupiti mogli još oko 150.000 kuna.

Umirovljenici pomažu umirovljenicima: Dijela sredstava odriču se za stradale u potresu!

“Nismo stali samo na tim aktivnostima. Odmah nakon nesretnog potresa rekao sam da ćemo i dalje pomagati. U suradnji sa županijskom Maticom umirovljenika ponovno se uključujemo u pomoć i vjerujem da ćemo s ukupno prikupljenih 150-ak tisuća kuna napraviti još jedan iskorak. Koliko sam upoznat, postoji potreba u Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji koji je teško oštećen u potresu, a korisnici su raspoređeni u druge objekte. U dogovoru sa županijskom Maticom planiramo im pomoći kako u obnovi, tako i u tekućim troškovima. Najbitnije je da se u trenucima ove krize držimo zajedno” – istaknuo je župan Damir Bajs.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap