Umirovljenici na sjeveru Hrvatske mogu uživati u medicinskoj gimnastici, donosimo detalje

Ana Kanazir
26. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenici, ali i druge odrasle osobe, u Ludbregu mogu uživati u besplatnoj medicinskoj gimnastici. Ovaj zanimljivi projekt naziva ‘Kretanje je život’ se provodi već deset godina, a vježba se pod stručnim vodstvom fizioterapeuta i trenera.

umirovljenici u Ludbregu vježbaju

Umirovljenici u Ludbregu vježbaju | Foto: Grad Ludbreg

Vježbanje se odvija dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom u 9 sati, dok broj zainteresiranih stalno raste. Projekt je u prvom redu namijenjen umirovljenicima kako bi ostali aktivni i pokretni, a mogu se pridružiti i ostali.

vježbačica Željka
Umirovljenica Željka (66) vježba pet dana u tjednu: 'Da nije bilo vježbanja, ne znam što bi me izvuklo iz depresije'

Projekt ‘Kretanje je život’ je pokrenut još 2013. godine u suradnji Grada Ludbrega i Fitness i Fizio centra Impuls Ludbreg. Cilj je da se starijim građanima pruži mogućnost razgibavanja uz stručno vodstvo.

Kako je napisano na Facebook stranici Grada Ludbrega, medicinska gimnastika uključuje lakše oblike vježbanja, istezanje mišića i pokrete koji nisu nagli, a ima pozitivan utjecaj na zdravlje i dobrobit, osobito u starijoj dobi. Osim toga, fizičke vježbe jačaju mišićnu masu, očuvaju koštanu masu te pomažu u održavanju spretnosti kako bi se izbjegli nespretni padovi i ozljede. Koliko je važno vježbanje za umirovljenike smo saznali iz prve ruke od umirovljenice Željke u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap