Umirovljenica iz Rijeke od poznanice prevarom i iznudom izvukla čak 130.000 eura

Jasmina Grgurić Zanze
17. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 65-godišnjakinje zbog prijevare i iznude. Ona je proteklih deset godina od poznanice izvukla 120.000 eura, obećavajući da će novac vratiti, dok je dodatnih 10.000 eura pribavila iznudom, prijeteći bombama.

Foto: Pixabay

Punih deset godina, od 2011. godine do sredine lipnja 2021. godine, 65-godišnjakinja na području grada Rijeke od poznanice je tražila da joj posudi novac, lažno joj prikazujući kako u “Europskoj banci” posjeduje ušteđevinu u iznosu od oko 600.000 eura te da će joj vratiti posuđeni novac. Oštećenica joj je, uvjerena u istinitost njenih navoda, u više navrata na ruke predala najmanje 120.000 eura.

Pohlepna bankarica splitskoj umirovljenici s računa u banci skidala vrtoglave svote!

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci okrivljenicu tereti i da je 16. lipnja lani, s ciljem da se nezakonito okoristi, telefonskim putem nazvala oštećenicu i zaprijetila joj kako bi njezini sinovi mogli pronaći bombe pod svojim automobilima te kako će ostati bez svega, zatraživši od nje da joj uplati novčane iznose na ime nepostojećih dugovanja. Oštećenica joj je, u strahu od ostvarenja njenih prijetnji, predala 10.000 eura.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenice produlje mjera opreza zabrane približavanja određenoj osobi i održavanja veze s određenom osobom te obveza redovitog javljanja državnom tijelu, priopćilo je Državno odvjetništvo.

Umirovljenica iz Rijeke od poznanice prevarom i iznudom izvukla čak 130.000 eura
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap