Umirovljenica iz Ludbrega lažnom vojniku koji joj je obećao ljubav uplatila 22.500 kuna!

Jasmina Grgurić
18. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Na ljubavnu vezu preko društvenih mreža odvažila se 63-godišnjakinja iz Ludbrega. No, stvari su se poprilično zakomplicirale. Njoj se, naime, javio muškarac koji se lažno predstavio kao vojnik u Afganistanu. Ona mu je povjerovala te mu na njegovo insistiranje uplatila čak 22.500 kuna kako bi izišao iz baze i došao k njoj. Ništa od toga, naravno, nije bila istina. Ali, to nije sve…

Ilustracija: Rawpixsel

Na prijevaru muškarca, vjerujući u ljubav, nasjela je 63-godišnjakinja iz Ludbrega. Preko društvenih mreža javio joj se muškarac koji se lažno predstavio kao vojnik u Afganistanu. No, kako to obično biva, trebalo mu je 3.000 eura kako bi napustio bazu i došao k njoj. Naivna žena uplatila mu je traženi iznos, a gospodin je potom nestao bez traga.

Nekoliko stotina eura uplatila i vidovnjakinji

Da bi stvar bila gora, očajna umirovljenica tu nije stala pa je još nekoliko stotina eura izdvojila za također lažnu vidovnjakinju koja joj je u zamjenu za novac trebala rastumačiti što se dogodilo s njezinim “afganistanskim princem”.

Prijavu u ovom nesretnom događaju zaprimili su službenici Policijske postaje Ludbreg. Prema prijavi, ženu je putem društvene mreže 28. lipnja 2020. godine kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije, stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi izlaska iz baze u cilju ostvarivanja zajedničke veze, piše Regionalni Tjednik.

Obećala joj riješiti problem s muškarcem

Ona je preko osobnoga bankovnog računa uplatila 3.000 eura, nakon čega je osoba s druge strane blokirala daljnju komunikaciju putem društvene mreže.

Lažni američki vojnik zaveo i prevario 72-godišnjakinju iz Hrvatske

Međutim, ni mjesec dana kasnije, 26. srpnja putem društvene mreže kontaktirala je s osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja koja će joj riješiti problem s vojnikom ako uplati iznos od 200 eura. Žena je to učinila, nakon čega je nepoznati počinitelj tražio još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem pa je novac opet uplatila, nakon čega je na tom profilu društvene mreže obaviještena da je – prevarena.

Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovoga kaznenog djela.

 

Umirovljenica iz Ludbrega lažnom vojniku koji joj je obećao ljubav uplatila 22.500 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap