Umirovljenica dobila 1,1 milijun kuna odštete za obavljanje kućanskih poslova

Jasmina Grgurić Zanze
12. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Da nije uzaludno “sjediti” kod kuće tijekom godina braka, pokazalo se u slučaju jedne umirovljenice. Bivši muž mora joj platiti 1,1 milijun kuna odštete za obavljanje kućanskih poslova tijekom 27 godina bračnog života. Tako je presudilo argentinsko pravosuđe…

Foto: Pixabay

Sud u Buenos Airesu presudio je starijem muškarcu koji bivšoj supruzi mora platiti osam milijuna pesosa, što je oko 1,13 milijuna kuna kao odštetu za kućanske poslove koje je obavljala dok su bili 27 godina u braku. Supruga koja će dobiti novac danas ima 70 godina. Iako je diplomirala ekonomiju, nije radila jer se posvetila odgoju djece i kućanstvu tijekom zajedničkog života, piše Novi list.

“Ekonomska ovisnost žena o suprugu jedan je od središnjih mehanizama kojim se žene drže u potlačenu položaju u društvu” – obrazložila je sutkinja Victoria Fama.

kućanski poslovi
Dosta vam je kućanskih poslova? Ipak, oni vam produljuju život!

Ona smatra kako je riječ o razumnoj svoti novca, koja bi trebala održati ekonomsku ravnotežu između bivših supružnika.

No,  ono što je specifično u ovom slučaju jest da je suprug napustio svoju ženu u najosjetljivijoj dobi. Nakon 27 godina braka, ostavio ju je kada je ona imala 60 godina, u dobi za umirovljenje žena. Ona je tada ostala bez sredstava za život jer je isključena iz svijeta rada.

 

Umirovljenica dobila 1,1 milijun kuna odštete za obavljanje kućanskih poslova
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap