Dosta vam je kućanskih poslova? Ipak, oni vam produljuju život!

Jasmina Grgurić
12. svibnja 2019.
Zdravlje
A- A+

Američki znanstvenici nedavno su proveli istraživanje čiji rezultati pokazuju da kućanski poslovi produljuju život. Duže ćete živjeti čak i ako obavljate samo one laganije aktivnosti, kao što je slaganje odjeće, brisanje prašine i pranje podova.

kućanski poslovi

Foto: Pexels

Nedavno istraživanje u Americi obuhvatilo je 6.000 žena u dobi od 63 do 99 godina. Znanstvenici su tijekom tri godine prikupljali podatke o njihovim tjelesnim aktivnostima i zdravstvenom stanju, piše Život i stil.

Znanstvenici su došli do zaključka da žene koje su svaki dan provodile 30 minuta obavljajući laganije kućne poslove imale 12 posto manji rizik od preuranjene smrti, u odnosu na žene koje nisu ništa radile.

Stopa smrtnosti bila je sve niža što su žene radile teže poslove po kući. One koje su se hvatale u koštac s najzahtjevnijim aktivnostima imale su čak 39 posto manji rizik od preuranjene smrti.

Tako je još jednom potvrđeno da i najmanja fizička aktivnost ima pozitivan utjecaj na naše fizičko zdravlje i vitalnost, pogotovo kod starijih osoba koje se često ne mogu baviti sportom ili napornom tjelovježbom.

Stoga, slijedeći put kada počistite kuću, barem ćete znati da trud nije bio uzaludan.

Dosta vam je kućanskih poslova? Ipak, oni vam produljuju život!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap