Umirovljeni princ Philip (97) sjeo za volan i skrivio prometnu nesreću

Josip Mihaljević
22. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Vojvoda od Edinburgha i britanski princ Philip u mirovini je od sredine 2017. godine. Iako mu je osobni vozač dostupan 24 sata dnevno, prošloga četvrtka skrivio je prometnu nesreću. Žrtva prometne nesreće tvrdi da je policija probala zataškati slučaj te da se princ nije udostojio niti ispričati.

princ philip

Foto: Princ Philip | Youtube screenshot

Vojvoda od Edinburgha, princ Philip, muž je sadašnje kraljice Elizabete II. Britanska ali i svjetska javnost godinama se zabavljala njegovim gafovima; često bi znao pričati proste ili politički nekoretne šale na javnim događajima. Tako je jednom engleskim studentima u Kini rekao da ne ostanu tamo predugo jer će postati kosooki, fotografima se znao derati “uslikaj je*nu sliku”, a sada je uhvaćen u novom skandalu.

Land Roverom sudario u Kiju

Prošloga tjedna, u četvrtak, skrivio je prometnu nesreću, piše bbc.com. Iako ima službenog vozača koji je dostupan 24 sata dnevno, samostalno je sjeo za volan i sa svojim Land Roverom udario u Kiju u kojoj je bila majka s djetetom i još jedna žena.

Ellie Townsend (28) vozila se blizu kraljičinog posjeda kada ju je Philip udario svojim automobilom. Suvozačica Emma Fairweather (46), potresena nakon prometne nesreće u kojoj je slomila zglob na ruci, novinarima je otkrila kako “može biti sretna što je uopće živa”.

Prvi svjedok koji je došao u pomoć izvukao je devet mjeseci staro dijete iz automobila i tvrdi da je, unatoč traumi prošlo neozljeđeno.

Iste sreće bio je i princ Philip, koji je sljedećeg dana primljen u bolnicu ali nije imao nikakve ozljede.

Policija probala zataškati slučaj?

Obje žrtve izrazile su nezadovoljstvo oko čitavog slučaja. Tvrde da ih je policija minimalno deset puta zamolila da u svojem izvještaju budu “što diskretnije”, a optužili su i medije koji su njihove ozljede umanjivali i opisivali manjima nego što jesu.

Budući da se u prvih nekoliko dana princ nije ispričao zbog nesreće, razmatraju o tome da ga podignu tužbu.

Sve što su dobili jest glasovna pošta iz Buckinghamske palače koja im želi “topli oporavak”, ali od princa ništa osobno.

Prince Philip je dva dana nakon prometne nesreće fotografiran u automobilu, ovoga puta na suvozačevom mjestu, ali se iz fotografija jasno vidi kako nije vezan pojasom. To je također protuzakonito, a bbc.com javlja kako mu je policija poslala službeno upozorenje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap