U stravičnom požaru u domu umirovljenika poginulo 11 osoba!

Jasmina Grgurić Zanze
15. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Jedanaestero slabo pokretnih starijih ljudi izgubilo je život u umirovljeničkom domu u ruskoj regiji Baškortostan na području Urala, gdje je noćas izbio požar. Vatrena stihija pod nadzor je stavljena tri sata nakon gašenja, no nemoćnim starcima nije bilo spasa.

Ilustracija: Pixabay

Stravični požar u domu umirovljenika izbio je noćas u ruskoj regiji Baškortostan na području Urala. Vatrena stihija odnijela je živote 11 slabo pokretnih starijih osoba. Požar je buknuo oko 3 sata po noći po lokalnom vremenu u domu u selu Išbuldino, objavilo je rusko ministarstvo za hitna stanja. Pod nadzor je stavljen tri sata kasnije, piše Dnevnik.hr.

Josip Alardović
Ministarstvo otkriva koje nove zakone će uvesti za rad obiteljskih domova

Četiri osobe uspjele su izaći prije dolaska vatrogasaca. Ruska novinska agencija Interfax navela je vlasti koje su rekle da je jedna preživjela osoba bila članica osoblja, dok su troje ostalih bili korisnici doma kojima je pomogla pri izlasku iz drvene jednokatnice. Ostalima, nažalost, nije bilo spasa.

Jedanaest poginulih bili su stariji slabo pokretni korisnici doma koji su se našli zarobljeni u požaru jer ih se nije moglo tako brzo evakuirati, dodao je Interfax. Ruski istražni odbor objavio je da je pokrenuo istragu o incidentu.

Strašna tragedija podsjeća na onu koja je zadesila Hrvatsku u siječnju ove godine, kada je u požaru stradalo šestero korisnika obiteljskog doma u Zagorju. Zbog neispravnog kalorifera ilegalna drvena pomoćna prostorija u dvorištu potpuno je izgorjela, a u njoj su bez adekvatnog nadzora smještene bile nepokretne starije osobe.

Copy link
Powered by Social Snap