U Slavonskom Brodu umirovljenici mogu na ples, a omogućena im je još jedna besplatna aktivnost

Ana Kanazir
25. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Grad Slavonski Brod jednom mjesečno besplatno organizira plesne večeri za sve umirovljenike kako bi se družili i zabavili uz glazbu. Osim toga, u istom gradu pripadnici treće životne dobi mogu naučiti nešto novo. Točnije, mogu pohađati informatički tečaj, također potpuno besplatno.

Foto: Unsplash

S jedne strane zabava za sve umirovljenike koji dođu na ples, a s druge strane učenje novih vještina. Sve to mogu raditi umirovljenici u Slavonskom Brodu. Ove besplatne aktivnosti za umirovljenike organizira Grad Slavonski Brod.

Okrugla godišnjica: Osijek će prirediti proslavu za sve parove koji slave zlatni pir

Svi mogu doći na ples

Kako su nam rekli iz Grada Slavonskog Broda, plesne večeri se organiziraju od 2015. godine, a na njih mogu doći svi umirovljenici bez ikakve prijave. Osim što se mogu doći zabaviti i družiti, uvijek im sviraju tamburaši koji pokrivaju sve žanrove, a prostor i glazbu osigurava Grad.

Kažu nam da se plesne večeri održavaju otprilike jednom mjesečno, u trajanju od 19 do 21 sati, a dodaju i kako je interes velik.

– Sudeći po velikom interesu umirovljenika i posjećenosti, plesne večeri pokazale su se kao izvrstan način zabave, druženja, glazbe i plesa za sve umirovljenike s područja grada Slavonskog Broda i okolice, rekli su nam iz Grada.

Slično događanje organizira i Grad Osijek. Naime, svi oni koji slave zlatni pir mogu doći na proslavu za Valentinovo koju organizira Grad Osijek, o čemu smo pisali ovdje.

Računalna opremljenost domova | Pexels
Korisno: Grad Valpovo pruža besplatne informatičke tečajeve za starije osobe

Prijave na informatičke radionice i dalje traju

U prostorima Gradske knjižnice Slavonski Brod održavaju se informatičke radionice za umirovljenike. Ovo je također besplatan program, a cilj je da umirovljenici koji se još nisu služili računalom postanu računalno pismeni. Osim u Slavonskom Brodu, slične radionice se održavaju i u Valpovu, a više pogledajte ovdje.

Trenutno je na ovaj program prijavljeno petnaest polaznika, a zainteresirani se i dalje mogu prijaviti na broj telefona 035 217-085 ili na e-mail [email protected]. Umirovljenike koji se ne znaju služiti internetom, mogu prijaviti mlađe osobe iz obitelji.

Copy link
Powered by Social Snap