Korisno: Grad Valpovo pruža besplatne informatičke tečajeve za starije osobe

Milan Dalmacija
17. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Grad Valpovo će svojim umirovljenicima omogućiti besplatnu edukaciju za rad na računalu u sklopu projekta ‘Za uspravan hod kroz zlatnu dob’. Za predavanja u trajanju od 30 sati prijave se primaju do srijede, 18. siječnja. Osim tehničkih vještina, umirovljenici će naučiti i kako efikasno pretraživati informacije, kako komunicirati online i služiti se e-poštom.

Računalna opremljenost domova | Pexels

Računalna opremljenost domova | Pexels

Grad Valpovo u sklopu cjelogodišnjeg programa za osobe starije životne dobi “Za uspravan hod kroz zlatnu dob”,  svojim sugrađanima pruža mogućnost besplatnog stjecanja i primjene osnovnog informatičkog znanja i vještina s ciljem razumijevanja utjecaja informacijske i komunikacijske tehnologije na svakodnevni život.

Zainteresirani umirovljenici na tečaj se mogu prijaviti do 18. siječnja 2023. od 9 do 13 sati na broj telefona 031/651-380 ili osobno u Domu tehnike. Tečaj će biti održavan u skupinama, koje će biti formirane ovisno o broju polaznika.

Program obuhvaća 10 sati osnova računala, u kojima će polaznici naučiti osnovne pojmove i vještine rada u sustavu Windows 10, ali i kako stvarati i upravljati datotekama te proučavati mreže i sigurnost podataka. Deset sati nastave će se odnositi na pisanje i obradu teksta te printanje.

Još 10 sati nastave bit će utrošeno na osnove komunikacije, odnosno na pregledavanje weba, efikasno pretraživanje informacija, online komunikaciju i e-poštu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap