U Sisku je obnovljen Dom za starije i nemoćne osobe, a radi se o iznosu od 1,35 milijuna eura

Ana Kanazir
13. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

U Sisku je dovršena obnova Doma za starije i nemoćne osobe Sisak koja je trajala dvije godine. Obnova je koštala otprilike 1,35 milijuna eura, a u potpunosti ju je financirao Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, koji je i vlasnik nekretnine. Sanirane su pukotine i druge štete od potresa, a uređene su i sobe korisnika.

Obnovljena zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Sisak

Dom za starije i nemoćne Sisak | foto: Sisačko – moslavačka županija

Sada, kada je Dom za starije i nemoćne Sisak obnovljen, osigurani su i svi uvjeti za prijenos prava vlasništva nekretnine Doma s HZMO-a na Sisačko-moslavačku županiju. Kao što smo već pisali ovdje u domu živi 240 korisnika koji će moći uživati u novim pogodnostima.

dom za starije sisak piletic
Ministar Piletić posjetio Dom za starije i nemoćne u Sisku, traju radovi na obnovi

Obnovljeni su Odjel za Alzheimerovu demenciju i druge demencije, izvršeni su radovi uređenja i energetske obnove vanjske ovojnice zgrade, sanirane su pukotine na zidovima i dijelovi pregradnih zidova, a popravljen je i dio krovišta. Također, postavljene su nove instalacije i uređene su sobe korisnika.

Kraj radova je i svečano obilježen, a na ovoj svečanosti su prisustvovali ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar, državna tajnica Marija Pletikosa, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i ravnateljica Doma Ružica Čakširan.

– Projekt je zaista sveobuhvatan, obuhvaćena je i fasada, što je važno zbog energetske obnove. Na fasadi je bila opeka, koja je cijelo vrijeme predstavljala opasnost za ljude, prolaznike, automobile itd. sada je Dom energetski obnovljen, vrlo učinkovit, što za nas znači puno, obzirom na troškove energije, rekla je ravnateljica Doma, Ružica Čakširan.

Obnovljena zgrada Doma za starije i nemoćne osobe Sisak
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap