U ovoj županiji covid bus dobio ime: “Cjepko” omogućuje cijepljenje na kućnom pragu

Josip Mihaljević
30. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Virovitičko-podravska županija prva je u Hrvatskoj krenula cijepiti zainteresirane građane po manjim mjestima u covid-busu, a Bjelovarsko-bilogorska mu je dala i ime.

Cjepko covid bus

Foto: Cjepko | Press

Bjelovarsko-bilogorska županija je, u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo,  krenula s akcijom cijepljenja protiv koronavirusa u Cjepko COVID autobusu. Time će se omogućiti cijepljenje građana „na kućnom pragu“, odnosno u blizini društvenih i vatrogasnih domova. U ponedjeljak 28. lipnja 2021. godine, autobus „Cjepko“ je imao svoju prvu stanicu ispred Društvenog doma u Zrinskom Topolovcu.

Cijepljenju je prisustvovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je tom prigodom naglasio kako će se u Cjepko COVID autobusu cijepiti Pfizer cjepivom.

Covid-bus stigao u manja mjesta, red popunili uglavnom stariji građani

„Nismo prezadovoljni dosadašnjom procijepljenošću, no nastavljamo s intenzivnom kampanjom cijepljenja. Osim redovnih punktova, otvorili smo mobilni – Cjepko COVID autobus koji će doći svakom građaninu. S načelnicima su dogovorena mjesta na kojima će autobus stati i gdje će se obavljati cijepljenje. Na ovaj način izlazimo u susret sugrađanima koji ne mogu doći do gradova, pa smo mi došli do njih. Novim idejama dolazimo do ruralnih mjesta i starijeg stanovništva te ukazujemo ljudima koliko je ovo bitno. Svima nam je cilj da imamo što veću procijepljenost kako bi se mogli vratiti u normalan način života.“

Ovo je još jedan od poteza kojim Županija nastoji postići što veću procijepljenost stanovništva.

„Na području Bjelovarsko-bilogorske županije procijepljeno je oko 38% stanovništva samo jednom dozom, a oko 29% s obje doze. Na ovaj način očekujemo da će se još više ljudi odazvati na cijepljenje”, kazao je župan.

cjepko covid bus

Foto: Cijepljenje u covid busu | Press

Ovo je samo jedan od oblika organiziranog cijepljenja, a dosadašnji punktovi u Sportskoj dvorani Bjelovar i u Čazmi i dalje nastavljaju s radom. Sa 5. srpnja Zavod za javno zdravstvo otvara svoja vrata za cijepljenje bez najave i naručivanja.

„Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati svi građani iz cijele županije, bez obzira na mjesto stanovanja, mogu doći u Službu za epidemiologiju primiti svoje cjepivo. Sve što moraju napraviti je ponijeti zdravstvenu iskaznicu i odlučiti se koje cjepivo žele – ponedjeljkom ćemo cijepiti Astra Zenecom, srijedom Pfizerom, a petkom Modernom“, najavila je Nina Renić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije

Puni raspored i vozni red Cjepka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji možete pronaći OVDJE.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap