Covid-bus stigao u manja mjesta, red popunili uglavnom stariji građani

Jasmina Grgurić Zanze
14. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Cijepljenje covid-busom počelo je danas na području Virovitičko-podravske županije, gdje će se provoditi još naredna četiri dana. Prilika je to i brojnim starijim osobama u ruralnim područjima bez dostupnih zdravstvenih usluga da se cijepe praktički na kućnom pragu.

Covid-bus stigao je danas na svoje odredište, Virovitičko-podravsku županiju gdje će stanovnicima na raspolaganju u svim mjestima biti kroz još naredna četiri dana. Neka od njih nemaju nikakvu dostupnu zdravstvenu uslugu pa je ovo idealna prilika za starije i teže pokretne osobe, ili pak one koje nemaju kako putovati do udaljenog punkta, da se cijepe. Nije ni čudo da se puno starijih koji još nisu cijepljeni našlo u redu ispred autobusa.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bili su na promociji novog načina cijepljenja ujutro u mjestima Stari Gradac i Otrovanec.

Krunoslav Capak kazao je kako je interes za cijepljenjem trenutno u padu te stoga treba tražiti ovakve inovativne načine koji građanima uslugu omogućuju praktički na kućnom pragu.

“Naš plan je bio da do kraja lipnja procijepimo 55 posto stanovništva, sad smo u prosjeku procijepili 42 posto. Još uvijek nam nedostaje taj dio, oko 400.000 ljudi bismo trebali cijepiti prvom dozom u dva tjedna” – rekao je Capak, javlja N1.

Beroš je pak naglasio da se nalazimo u izazovnoj smo situaciji, jer dolazi turistička sezona, a u svijetu ima novih sojeva. Najavio je da će se cijepljenje građana nastaviti i najesen.

“Pozivamo sve županijske zavode, župane, županijske stožere da dođu što bliže ljudima, kako bi oni kojima je problem doći do centra za cijepljenje mogli dobiti svoju dozu” – dodao je Capak.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap