Građani o cijepljenju protiv gripe: ‘Nisam za cjepiva, ako ću umrijeti, neka umrem prirodnom smrću’

Ana Kanazir
28. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Cijepljenje protiv gripe kreće u ponedjeljak, 30. listopada, a starijim osobama se preporučuje da se cijepe zbog mogućih komplikacija koje ova bolest može izazvati. Osim toga, za njih je cijepljenje besplatno. Nas je zanimalo kako ‘dišu’ građani i hoće li se cijepiti, a dobili smo različite odgovore.

Umirovljenica na trgu odgovara na pitanje hoće li se cijepiti protiv gripe

Cijepljenje protiv gripe | Foto: Mirovina.hr

Gripa može biti opasna za starije građane, a kao pomoć od ove bolesti djeluje cjepivo. Ipak, mnogi građani se ne žele cijepiti protiv gripe iz različitih razloga, dok drugi razmišljaju drugačije.

Žena dobiva cjepivo u ruku
Cijepljenje protiv gripe kreće 30. listopada, a za starije od 65 godina je besplatno

Gripa je bolest koja se javlja po zimi, a Doktorica Kostanjšek nam je u ovom tekstu otkrila kako se simptomi obično javljaju naglo, odnosno prvo se javlja visoka temperatura, koja može doseći i 39 stupnjeva, a česti je i suhi kašalj koji se također javlja odmah na početku zaraze.

Ova bolest može biti posebno opasna za starije osobe, a zaštiti se mogu cijepljenjem, koje kreće od ponedjeljka. Ipak, saznali smo kako će se neki građani cijepiti, neki se cijepe svake godine, a neki se nikako ne žele cijepiti.

– Ne vjerujem cjepivu. Mislim da se nikada nisam cijepila. Gripu nikad nisam imala, hvala dragom Bogu, rekla nam je jedna umirovljenica.

Drugi nam je umirovljenik rekao kako će se vjerojatno cijepiti jer ne želi riskirati zbog svojeg zdravstvenog stanja.

– Imao sam gripu prije. Teško je dobivam, ali ja sam samac, plus imam astmu. Neću riskirati, imam 72 godine. Nije se s time više za igrati, rekao nam je umirovljenik na ulici.

Ostale odgovore naših umirovljenika možete vidjeti u videu ispod:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap