U Klinča Sela završava projekt Senior kojim se potiče aktivno starenje, a predstavljeni su i rezultati

Ana Kanazir
28. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

U Klinča Sela se od 1. lipnja 2020. godine provodio poseban program za umirovljenike. Projekt se zvao Senior program – poticanje aktivnog starenja i traje do 31. svibnja. Tijekom projekta su ostvareni razni programi za umirovljenike, a realizirano je više od 600 aktivnosti i uključeno je 250 osoba.

Umirovljenici za stolom | Pexels

Umirovljenici za stolom | Pexels

Kako bi se predstavili rezultati projekta, održana je završna sjednica, a otkriveno je kako je u sklopu ovog projekta realizirano osam različitih programa, ali i kako su se umirovljenici mogli družiti u raznim aktivnostima i na izletima.

Projekt Senior je umirovljenicima omogućio da se aktivno uključe u razne aktivnosti. Tako su išli na izlete, pohađali informatički tečaj, tečaj digitalnih vještina, ali i radionice za razvoj osobnih vještina i održavanja kognitivnih sposobnosti. Jednako tako, mogli su slušati predavanja o očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, vježbati, baviti se nordijskim hodanjem o kojem smo više pisali u ovom tekstu, ali i družiti se u prostorima Kluba umirovljenika.

Oformljen je i umirovljenički volonterski centar koji je u tri godine odradio 13 volonterskih akcija. Organizirano je i 15 izleta brojnim toplicama i lječilištima, kao i kupanje na Jadranu, navodi 01portal. Također, umirovljenici u Klinča Sela mogu besplatno pohađati tečaj šivanja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap