U jednom gradu Zagrebačke županije starije osobe mogu dobiti besplatno pravno i psihološko savjetovanje

Ana Kanazir
11. rujna 2023.
Novosti
A- A+

U sklopu posebnog projekta ‘Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici’ u Velikoj Gorici osobe starije životne dobi imaju pravo na besplatno pravno i psihološko savjetovanje gdje mogu dobiti odgovore na svoja pitanja. Usluge savjetovanja će se pružati na adresi Trg kralja Tomislava 40, a sve je organizirano po datumima.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu

Pomoć starijima | foto: Pexels, Matthias Zomer

Projekt pravne i psihološke pomoći starijima traje od 1. lipnja ove godine do 31. svibnja 2024. godine. Financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga je vodeći partner, dok su ostali partneri Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad i Hrvatski zavod za socijalni rad.

U sklopu projekta se osobama starije dobi pruža besplatno pravno i psihološko savjetovanje u Velikoj Gorici sve do 31. svibnja 2024. godine na adresi Trg kralja Tomislava 40. godine. Ovaj projekt ima smisla s obzirom na to da na području ovog grada živi oko 9.500 osoba starijih od 65 godina. Upravo su njima nekada potrebni savjet,i pomoć ili samo informacije o dostupnim uslugama i aktivnostima, a žele i rješenje problema nedostatka prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatka društvene interakcije i nedostatka emocionalne podrške i sl.

Pomoć starijim osobama davat će stručni tim sastavljen od pravnice i psihologinje, a moći će saznati sve o problemima starenja, suživota sa starijim osobama, zlostavljanju, nasljeđivanju, ali i o mirovinskim pitanjima ili obiteljskim odnosima.

Poznati su i termini za rujan, od kojih je prvi već sutra, a ostali datumi su: 14.9.2023., 26.9.2023. i 28.9. Psihološka pomoć se pruža od 11 do 13 sati, a pravna od 16 do 18 sati.

Copy link
Powered by Social Snap