U Japanu daju počast slatkoj akiti jer je spasila 90-godišnjakinju

Josip Mihaljević
31. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Japanska akita, ili Akita Inu, dobit će počast u Japanu jer je spasila 90-godišnju ženu u nevolji. U trenutku kada se šetala s vlasnikom u 1 u noći, namirisala je nešto i krenula zavijati. Vlasnika je odvukla do malog kanala pored ceste, a u njemu su našli 90-godišnju staricu koja je nemoćno ležala.

doggo

Foto: Japanska akita | Youtube screenshot

12-godišnji pas imena Mame, pasmine akita, dobit će nagradu od policije jer im je pomogla u spašavanju života jedne 90-godišnje starice, piše japantimes.co.jp.

Kućni ljubimci imaju ljekoviti učinak na starije osobe

Japanska policija izvjestila je o slučaju u srijedu; Mame se oko 1 u noći šetala s vlasnikom kada je namirisala nevolju. Počela je cviliti i vući vlasnika prema mjestu pored ceste gdje se nalazi omanji kanal. U kanalu su pronašli dezorijentiranu 90-godišnju ženu u piđami. Bila je u teškom zdravstvenom stanju te nije mogla odgovoriti kako se zove niti gdje stanuje.

Vlasnik je odmah pozvao policiju i hitnu službu, koja je staricu potom odvezla u bolnicu na liječenje. Budući da do spašavanja ne bi došlo da nije bilo psa, japanska policija odlučila je dati certifikat zahvale i vlasniku  i samom psu!

U njemu piše kako su reagirali na propisan način i pohvaljeni su jer su pomogli u spašavanju starice.

Još je to jedan slučaj u specifičnosti Japana koji cijeni svoje starije ljude, a čini se i starije kućne ljubimce koji im pomažu u suživotu.

https://www.youtube.com/watch?v=VV7W2Cb_AAM

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap