Tuga u obitelji engleskog reprezentativca: Preminula baka Lukea Shawa, on ostao u Katru

Milan Dalmacija
3. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Unatoč smrti svoje bake, engleski reprezentativac Luke Shaw odigrao je sve tri utakmice u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u nogometu. Štoviše, asistirao je Judeu Bellinghamu za jedan od šest pogodaka u pobjedi protiv Irana.

Engleski nogometaš Luke Shaw | Foto: Facebook/Luke Shaw

Engleska nogometna reprezentacija suvereno je prošla svoju skupinu B, pobjedama nad Iranom i Walesom te remijem protiv Sjedinjenih Država. Veliki obol tom rezultatu dao je i lijevi bek Luke Shaw, unatoč osobnoj tragediji.

Naime, nakon utakmice s Walesom, Shaw je otkrio The Athleticu da mu je prije prve utakmice, protiv Irana preminula baka. Iako mu je izbornik Gareth Southgate ponudio da se vrati u Englesku, Shaw je to odbio te je odradio punu minutažu u prve dvije utakmice, dok je u posljednjoj odigrao nešto više od sat vremena.

– Moja baka je nažalost preminula prije prve utakmice. Dugo se borila s rakom. Izbornik je bio korektan, pitao me je li sve u redu i trebam li nekoliko slobodnih dana. Ali, tu sam. Ovo Svjetsko prvenstvo mi jako puno znači i nisam ga htio propustiti, rekao je Shaw.

Inače, lijevi bek Engleske je u prvoj utakmici asistirao Judeu Bellinghamu za jedan od šest pogodaka protiv Irana. Otkrio je koliku mu je podršku baka pružala u životu.

– Ona je bila jako važan dio mog djetinjstva. Proveo sam puno vremena s njom. Nažalost, dugo je imala rak i mnogo je patila. Ali, imao sam vremena tugovati i potpuno se usredotočiti na Svjetsko prvenstvo, zaključio je engleski nogometaš.

No, iz Katara stižu vijesti kako je englesku reprezentaciju, navodno zbog osobnih razloga, napustio stoper Ben White.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap