Treća runda vaučera: Umirovljenici iz susjedstva dobili novu priliku za subvencionirani odmor

Milan Dalmacija
17. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Dodatnih 100.000 vaučera za odmor pripremila je Vlada Srbije za umirovljenike i druge ugrožene skupine u društvu. Podjela bi trebala započeti već u utorak, a resorno Ministarstvo turizma i mladeži obznanilo je tko i pod kojim uvjetima ima pravo na subvencionirani odmor.

Umirovljenici na odmoru | Foto: Ilustracija/Visualhunt

Nakon što je u dva navrata, u veljači i krajem svibnja, razgrabljeno 200.000 vaučera za subvencionirani odmor, Vlada Srbije pokrenula je treći krug prijava u kojem će ponovno podijeliti 100.000 vaučera. Za to je izdvojeno 500 milijuna dinara, odnosno 4.263.665 eura.

Nestali u manje od 24 sata: U susjednoj zemlji razgrabljeni vaučeri za odmor, umirovljenici dobili najviše

– U utorak bi trebala započeti podjela 100.000 vaučera na šalterima Pošta Srbije. Ovom bih prilikom htio pozvati naše građane. Znamo da je veliki interes za vaučere i da je zadnji put 30. svibnja za nepuni dan podijeljeno 100.000 vaučera, rekao je za Informer ministar turizma i mladeži Husein Memić.

Pravo na vaučere imaju umirovljenici, nezaposleni, korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni čiji prihodi ne prelaze 70.000 dinara (596,91 euro), ratni vojni i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti. Već ranije smo pisali o tome kako su vaučeri izazvali posebno velik interes među umirovljenicima.

Kako bi dobili vaučer, svi zainteresirani moraju popuniti obrazac za prijavu te na šalteru Pošte Srbije priložiti osobnu iskaznicu ili putovnicu, potvrdu o rezervaciji smještaja te originalno rješenje o isplati mirovine ili ček s iznosom isplaćene mirovine. Nakon predane prijave, resorno će ministarstvo vaučere putem pošte dostaviti na kućne adrese onih koji su zadovoljili uvjete. Iz ministarstva napominju da se subvencije ne odnose na turistički smještaj u mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap