Nestali u manje od 24 sata: U susjednoj zemlji razgrabljeni vaučeri za odmor, umirovljenici dobili najviše

Milan Dalmacija
31. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Sto tisuća vaučera za subvencionirani odmor u Srbiji podijeljeno je u svega 10 sati. Najviše prijava, čak 54 posto, ostvarili su umirovljenici, iako su osim njih pravo imale i starije osobe bez prihoda, korisnici prava na njegu i pomoć, nezaposleni, studenti…

Bizovačke toplice dobile su najveći bazen s umjetnim valovima (Snimak zaslona/Youtube)

Nakon što je u siječnju srbijanska vlada podijelila 60.000 vaučera za subvencionirani odmor umirovljenika i drugih socijalno osjetljivih skupina u svega dva dana, ovoga im je puta trebalo samo 10 sati da podijele novih 100.000 vaučera. Potvrdio je to državni tajnik u Ministarstvu turizma i mladeži, Uroš Kandić, prenosi Blic.

Stariji bračni par s ruksacima na leđima na izletu
U jednoj zemlji u susjedstvu postoje posebni vaučeri za umirovljenike za putovanja, evo o čemu je riječ

Od ukupnog broja prijava, 54 posto otpada na umirovljenike. Zaposleni su se prijavili za gotovo 30 posto vaučera, dok su nezaposleni podnijeli ukupno 10,7 posto prijava. Zaposleni su ove godine pokazali veći interes nego ranije.

– Vaučeri su podijeljeni za samo jedan dan, što je apsolutni rekord, budući da su u siječnju bila potrebna dva dana, naveo je Kandić.

Iz Pošta Srbije su priopćili kako je na njihovim šalterima zabilježeno svih 100.000 prijava u roku od samo 10 sati. Tako su samo najbrži umirovljenici, starije osobe bez primanja, nezaposleni, studenti, korisnici prava na njegu i pomoć te zaposleni s plaćama nižima od 70.000 dinara (596,96 eura) iskoristili ovo pravo. Zasad nije poznato hoće li biti i trećeg kruga podjele vaučera.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap