Tomislav Horvatinčić proglašen krivim, dobio je 4 godine i 10 mjeseci zatvora

Josip Mihaljević
13. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Danas je u trećem suđenju protiv kontroverznog poduzetnika Tomislava Horvatinčića izrečena nepravomoćna presuda. Sud ga je proglasio krivim – dobio je 4 godine i 10 mjeseci zatvora i narednih pet godina ne smije upravljati motornim vozilima.

tomislav horvatinčić presuda

Foto: Tomislav Horvatinčić | Youtube screenshot

Prošloga tjedna su na šibenskom Općinskom sudu iznesene završne riječi na čak trećem suđenju Tomislavu Horvatinčiću za slučaj iz 2011. godine u kojem je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Na prvom suđenju je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora, da bi nakon žalbe u drugom postipku sutkinja Maja Šupe Horvatinčića oslobodila krivnje. Sjetit ćete se, to je bio slučaj “sinkopa”.

Danas je na red došla i treća presuda u kojoj je Tužiteljstvo tražilo maksimalnih 12 godina zatvora. Ovoga puta sudac je bio Ivan Jurišić, koji je na sudu obznanio presudu tročlanog Sudskog vijeća, piše jutarnji.hr.

Kontroverzni poduzetnik je danas oko 13 sati u odsutsvu proglašen krivim te je rečno kako nije postupao u skladu sa zakonom. Nepravomoćno mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci, a zabranjeno mu je upravljati svim vrstama motornih vozila.

Budući da je odluka nepravomoćna, u sljedećih 15 dana je moguće podnijeti žalbu na presudu, tako da će pravosudna trakavica oko prometne nesreće iz 2011. godine i dalje razvijati.

Ako ste mislili da je hrvatsko pravosuđe naglo profunkcioniralo, uzmite u obzir iznos kazne koju je dobio. Naime, da je kazna veća od 5 godina, Horvatinčić bi morao odmah u zatvor i tamo bi ostao do izricanja pravomoćne presude.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap