Tomašević obećao gotovo dvostruko veće uskrsnice, a toliko će biti izdvojeno i za božićnice

Luka Kalac
20. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević je otkrio da će povećati iznos uskrsnica i božićnica s 26.45 eura na 50 eura. Njih prima ukupno 23.328 korisnika koji to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi. U prvom redu riječ je o umirovljenicima s niskim primanjima, korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, korisnicima osobne invalidnine, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlenost. Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je poručila kako će svi dobiti uskrsnice na vrijeme, a najavila je i isti iznos za isplatu božićnice.

Novčanice i kovanice eura s grafikama uskrsnjeg zeca i pisanica.

Uskrsnice | Foto: mirovina.hr / Canva

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević je na konferenciji za medije održanoj u pučkoj kuhinji Dobri dom otkrio da će doći do povećanja uskrsnica. Iznos uskrsnica će se tako povećati s dosadašnjih 26.45 eura na 50 eura. Inače, uskrsnicu i božićnicu Grada Zagreba prima 23.328 korisnika, a prvenstveno je riječ o osobama s invaliditetom, umirovljenicima s najnižim mirovinama i pojedinim braniteljima, odnosno o onima koji ostvaruju to pravo na temelju Odluke o socijalnoj skrbi Grada.

Držanje eura u rukama uz uskršnje elemente
Uskrsnice lagano kreću: Iznosi od 20 do 85 eura, ovisno o visini mirovine

– Drago nam je da smo zahvaljujući odgovornom upravljanju proračunom danas u mogućnosti, udvostručiti uskrsnicu i tako našim sugrađanima uljepšati blagdane. Za to će iz proračuna Grada Zagreba biti utrošeno oko 1,1 milijuna eura. Isti iznos, od 50 eura bit će korisnicima isplaćen i za Božić, istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde. Povišeni iznos uskrsnice primit će 23.328 korisnika koji ostvaruju to pravo na temelju Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba.

U tom slučaju, ponajprije je riječ o umirovljenicima s niskim primanjima, korisnicima prava na doplatak za pomoć i njegu, korisnicima osobne invalidnine, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe te braniteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlenost. Obećani iznos bit će isplaćen na vrijeme, kako je potvrdila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec. Iznose uskrsnica po gradovima i općinama možete vidjeti i ovdje.

U nastavku je gradonačelnik dodao kako Grad Zagreb za socijalno ugrožene izdvaja 28 milijuna eura godišnje. Pojasnio je da je taj iznos jednak cjelokupnom proračunu Zaprešića.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap