Uskrsnice lagano kreću: Iznosi od 20 do 85 eura, ovisno o visini mirovine

Jasmina Grgurić Zanze
12. veljače 2024.
Mirovine
A- A+

Službene odluke o isplati uskrsnica za umirovljenike zasad je donijelo tek nekoliko općina i gradova. Dobra vijest je da su iznosi i cenzusi povećani pa je za očekivati da će i ostali slijediti taj primjer. Samobor daje od 45 do 85 eura onima čija mirovina ne prelazi 350 eura. Svima jednako, 50 eura, isplatit će grad Varaždin, ako mirovina nije veća od 420 eura. Općina Kostrena daje od 20 do 50 eura.

Držanje eura u rukama uz uskršnje elemente

Uskrsnice | Mirovina.hr

S odlukom o isplati uskrsnica za umirovljenike već su počeli pojedini gradovi i općine. Izborna je godina pa treba pričekati službene odluke o samim iznosima. Premda iznosi, kao i cenzusi, posljednjih godina pomalo rastu, novčana pomoć za Uskrs i ove će godine prvenstveno biti namijenjena umirovljenicima s nižim primanjima.

Oni s najmanjom mirovinom dobit će 85 eura uskrsnice

Grad Samobor povećao je cenzuse i iznose uskrsnica, a prijave su već počele, o čemu smo pisali ovdje. Umirovljenici će dobiti od 45 do 85 eura, uz uvjet da im mirovina ne prelazi 350 eura.

Općina Kostrena također je odlukom povećala iznose uskrsnica za umirovljenike, o čemu više možete pročitati ovdje. Oni s najvećim primanjima dobit će 20 eura, dok će po 50 eura dobiti stariji građani s najnižim iznosima mirovina.

Grad Varaždin ovih je dana najavio isplatu uskrsnica za umirovljenike i osobe s invaliditetom. Iznos je za sve jednak, 50 eura. Ipak, uvjet je da mirovinska primanja, domaća i strana, ne prelaze cenzus od 420 eura.

Pravo ima 3.776 umirovljenika, uskrsnica stiže HP-om

– Grad Varaždin isplatit će uskrsnice u iznosu 50 eura umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od ukupno 420 eura za prosinac 2023. godine.  Uskrsnicu će dobiti i osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine te nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. U proračunu je za isplatu uskrsnica osigurano 226.000 eura.

Riječ je o 3.776 umirovljenika, 85 nezaposlenih osoba s invaliditetom te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.  O datumima isplate uskrsnice  Grad Varaždin će naknadno obavijestiti građane nakon dogovora s Hrvatskom poštom.

Podsjetimo, lani je više od stotinu gradova, općina i županija isplatilo uskrsnice svojim starijim građanima, o čemu smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap