Todorićevi odvjetnici kupili vrijeme: Imaju 28 dana da skupe nove dokaze ili slijedi izručenje u Hrvatsku

Josip Mihaljević
6. rujna 2018.
Novosti
A- A+

Visoki sud u Londonu je još 23. travnja donio prvostupanjsku presudu u kojoj je odlučeno kako se Ivica Todorić mora izručiti Hrvatskoj. Todorić se, naravno, žalio na takvu presudu, a sud je 23. srpnja odbio njegovu žalbu. Ipak, dobio je još jednu priliku da ga se sasluša, a ročište je bilo zakazano danas u 11:30 sati.

ivica todorić izručen

Foto: Ivica Todorić, osnivač Agorkora | Youtube screenshot

Todorić se na sudu pojavio oko 11:30, a u njegovo ime govorili su odvjetnici James Hines i Cherie Blair, inače supruga bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.

Odmah na početku ročišta, Todorićev odvjetnik Hines je zatražio odgodu, budući da je slučaj preuzeo prije tek 48 sati, izvještava novinar N1 televizije Domagoj Novokmet na Twitteru. Sudac je odmah odgovorio kako je Todorićev tim već mjesecima u slučaju i da su morali biti svjesni rokova. Odvjetnik Hines je izjavio kako visoko rangirani političari u Hrvatskoj utječu na presudu, traži dodatnih 28 dana kako bi sudu dostavili nove dokaze.

Sud je odobrio odgodu, a sljedeće (i posljednje) ročište održat će se 15. listopada kada će napokon biti poznata sudbina bivšeg šefa Agrokora.

Ukoliko na tom ročištu sud odbije Todorićevu žalbu, Todorić će se u roku od 10 dana izručiti Hrvatskoj, a temeljem prošlogodišnje odluke Županijskog suda – ide ravno u Okružni zatvor u Remetincu.

Podsjećamo, Todorićeva obrana je za cijelu situaciju oko Agrokora pokušala dokazati da se radi o političkom progonu te da DORH nema dovoljno jake dokaze kako bi uopće podigao optužnicu protiv njega. Sutkinju Arbuthnot ipak nisu uspjeli nagovoriti, a ona je 23. travnja nepravomoćno odlučila da se Todorić mora izručiti Hrvatskoj.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap