Slovenski mediji pišu kako će se mirovinski fondovi uključiti u kupovinu Agrokora

Josip Mihaljević
17. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Slovenski ‘Dnevnik’ piše kako se u Hrvatskoj osniva novi konzorcij velikih igrača kojim će se preuzeti novi Agrokor. Tvrde kako bi se među potencijalnim imenima članova tog konzorcija mogli naći rovinjski Adris Ante Vlahovića i Lukšić grupacija. Ako se uspiju dogovoriti, pridružili bi im se i hrvatski mirovnski fondovi.

agrokor

Foto: Youtube screenshot

Index.hr prenosi slovenski ‘Dnevnik’ koji piše da se u ovom trenutku u Hrvatskoj osniva konzorcij kojim će se preuzeti posrnuli div Agorkor.

Među potencijalnim imenima članova konzorcija spominju se rovinjski Adris, Ante Vlahović, Lukšić grupacija, a među njihovim društvom su i hrvatski mirovinski fondovi.

“Operacija” prijenosa imovine planira se do ožujka iduće godine, a novim Agrokorom bi se upravljalo iz Nizozemske.

Nije ovo prvi puta da se Adris spominje u kontekstu preuzimanja Agrokora, ali nije ni priv puta da mirovinski fondovi planiraju uložiti novac u Agrokor.

Četiri obavezna mirovinska fonda (AZ, Raiffeisen, Erste Plavi i PBZ CO) imali su značajan udio u Ledu, a Agrokoru su dali jamstva u iznosu od 19 milijardi kuna.

Prije godinu i mjesec dana su, recimo, fondovi izgubili oko 200 milijuna kuna upravo na dionicama Leda – krajem 2012. godine kupovali su dionice po 8.000 kuna, a te su dionice slomom Agrokora postale praktički bezvrijedne.

Slovenski mediji pišu kako će se mirovinski fondovi uključiti u kupovinu Agrokora
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap