Svečano otvoren Sajam za zrele generacije ‘Pravo doba’: “Nikad nije kasno da se voli strasno”

Josip Mihaljević
16. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Sajam za zrele generacije ‘Pravo doba’ svečano je otvoren oko 12:30 sati na Zagrebačkom velesajmu. Na njemu se trenutno nalazi nekoliko stotina građana treće životne dobi koji uživaju u raznovrsnim aktivnostima, predavanjima i u ponudi 85 izlagača iz 10 zemalja.

Sajam Pravo doba | foto: mirovina.hr

Nešto iza 12:30 sati, sajam ‘Pravo doba’ dobio je i svoje svečano otvorenje. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kao pokrovitelj dočekan je uz pljesak i interesantan performans zagrebačkih umirovljenika koji su ga dočekali s izvedbom na bongo bubnjevima.

Direktorica velesajma Dina Tomšić kazala je kako je sajam Pravo doba sajam s najboljom atmosferom na Velesajmu, dodajući kako je ovo peta godina jedinstvenog projekta koji će zbog demografskih kretanja iz godine u godinu biti sve veći. Primjerice, broj izlagača je u odnosu na prošlu godinu porastao, tako da umirovljenici po promotivnim cijenama mogu isprobati neke proizvode iz primjerice Mađarske ili Slovenije.

Gradonačelnik nije previše dužio sa svojim govorom. Posebno je pozdravio umirovljenike koji su ga dočekali bubnjanjem, kazavši kaku su odradili bolji posao nego netko iz centralne Afrike.

“I za kraj, samo jedna rečenica. Nikad nije kasno da se voli strasno”, kazao je gradonačelnik i službeno otvorio Sajam ‘Pravo doba’.

Sajam se održava još sutra i preksutra, od 10:00 do 18:00 sati, a umirovljenici mogu raditi razne stvari: od kreativnih radionica, besplatnih raznih sistematskih pregleda, sudjelovati u nagradnim igrama, stručnim predavanjima, okruglim stolovima i brojnim drugim aktivnostima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap