Sutkinja umirovljenici prepolovila kaznu, živi od 1.995 kuna mirovine

Jasmina Grgurić Zanze
26. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Zvjezdana malo je brže potegnula zagrebačkom Ilicom, zbog čega je završila na sudu te je proglašena krivom. No, sutkinja joj je malo progledala kroz prste tako što je prepolovila novčanu kaznu, jer vozačica živi od samo 1.995 kuna mirovine.

Ilustracija: Rawpixel

Umirovljenica Zvjezdana (71) proglašena je krivom i osuđena jer je automobilom potegnula 82 kilometra na sat zagrebačkom Ilicom u kojoj je ograničenje 50 km/h, piše Danica.hr.

Umirovljenik osuđen jer je vozio 62 km/h. Kazna mu je pola mirovine

Presuda je postala pravomoćna ovih dana, iako se sam prekršaj dogodio lani na Badnjak oko 14:30 sati. Sutkinja je konstatirala da je umirovljenica, protivno zabrani, upravljala motornim vozilom na cesti u naseljenom mjestu brzinom koja je za 30 do 50 kilometara na sat veća od dopuštene brzine ograničene prometnim znakom.

Policija je u prekršajnom nalogu zatražila da se Zvjezdanu, koja je inače iz Siska, kazni s 3.000 kuna. Međutim, sutkinja se umirovljenici smilovala nakon što je čula njezinu obranu. Vozačica je rekla kako vozi 40 godina i uvijek se trudi poštovati prometne propise.

“Molim vas da svakako uzmete u obzir da imam 71 godinu i primam 1995 kuna mirovine mjesečno. Prema tome, i bez bilo kakvih kazni i neplaniranih troškova izuzetno teško spajam kraj s krajem. Kazna policije od čak 3000 kuna dovela bi u pitanje moju egzistenciju”, molila je Zvjezdana.

Sutkinja je uvažila taj argument te joj kaznu prepolovila na 1.500 kuna. Umirovljenica se odrekla prava na žalbu i presuda je odmah postala pravomoćna.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap