Umirovljenik osuđen jer je vozio 62 km/h. Kazna mu je pola mirovine

Jasmina Grgurić
20. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Putujući kroz zagorsko selo, 70-godišnji umirovljenik Josip povezao je malo brže od dozvoljenog. “Jurio” je 62 kilometra na sat, iako je ograničenje 50, zbog čega je osuđen na novčanu kaznu u visini gotovo polovine njegove mirovine.

Ilustracija: Pixabay

Umirovljenik Josip (70) proglašen je krivim i osuđen zbog prometnih prekršaja koje je počinio u okolici Zlatar Bistrice u Zagorju, javlja Danica.hr.

Čakovčanka osuđena jer je ogovarala bivšeg muža na Facebooku

Uređaj za mjerenje brzine još ga je u siječnju snimio kako prijepodne “juri” kroz selo Galovec. Prema presudi, u naselju u kojem je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, nesretni umirovljenik vozio je 62 kilometra na sat, a pritom je u ruci držao mobitel.

Kao glavni krimen sutkinja prekršajnog suda istaknula je da je vozio 12 kilometara na sat više od dozvoljene brzine. Vozač se branio i porekao krivnju za prekršaje. Naveo je da se tog dana kretao kroz mjesto Galovec iz smjera Budinščine u smjeru Konjščine. No, porekao je da bi prekoračio brzinu kretanja za 12 km/h. Opovrgava i da je koristio mobitel u vožnji.

“Išao sam tog dana vozilom na ostavinsku raspravu u Zlatar. Policija me nije zaustavila na licu mjesta, već sam dobio dopis da dostavim podatke tko je tog dana vozio moj auto” – rekao je Josip na sudskom ročištu.

Na sudu je svjedočio i policajac koji je potvrdio autentičnost snimke napravljene uređajem marke Binar pa je prekršajna sutkinja vozača ipak proglasila krivim.

Umirovljenik je kažnjen sa 600 kuna te mora platiti 126 kuna sudskih troškova. To je gotovo polovica njegove mirovine koja iznosi 1.800 kuna, a nedavno je postao udovac. Sutkinja nije uvažila to što dosad nije bio kažnjavan i osuđivan. Na presudu se ne može žaliti, jer je odmah postala pravomoćna.

Umirovljenik osuđen jer je vozio 62 km/h. Kazna mu je pola mirovine
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap