Sudac Kolakušić: Kada ja dođem na vlast, mirovine će biti veće. Objasnio i kako!

Jasmina Grgurić Zanze
4. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Zanimljivo gostovanje u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 imao je Mislav Kolakušić. Sudac zagrebačkog Trgovačkog suda tom je prigodom najavio da će se na listi građana kandidirati na svibanjskim izborima za Europski parlament, nakon čega kreće u predsjedničku utrku. No, ustanovio je i da će, kada on dođe na vlast, mirovine biti veće.

Mislav Kolakušić Snimak zaslona: Youtube/Nu2

Tko iole prati lik i djelo suca Mislava Kolakušića, zna da je najveći trn u njegovu oku korupcija, protiv koje najavljuje bespoštednu borbu. Osim što bi iza rešetaka strpao sve one koji imaju prste u kriminalu te posmicao vladajuće političare, mijenjao bi i zakone, jer su upravo oni ti koji određuju život građana, a samim time i njihove plaće i mirovine.

Novca ima, samo je stvar u tome kako se troši

Pomalo u nevjerici, voditelj Aleksandar Stanković upitao je suca Kolakušića doživljava li na neki način sebe kao mesiju koji će povesti mase za sobom, jer na svojoj Facebook stranici najavljuje kako se nakon njegove kandidature u korist građana može promijeniti – sve.

“Vi zbilja vjerujete u to? Jasno mi je da ste vi idealist, ali znate li što će ljudi odmah pomisliti? Čim Kolakušić dođe na vlast, odmah će im mirovine biti veće! Ma neće, neće. To je laž” – govorio je Stanković. 

No, sudac se nije dao smesti. Prvo je pokušao objasniti da se život svih nas, od rođenja do smrti, u svakoj svojoj stavci i svakom milimetru prava, uređuje zakonima.

“Upravo tako, mirovine će biti veće, kako neće? To nije laž. Upravo to će se dogoditi” – rezolutno je kazao Kolakušić. 

Stanković nije prihvatio odgovor pa je nastavio pojašnjavati da se to ne može dogoditi preko noći, jer da bi se povećale mirovine prvo treba povećati proizvodnu bazu u Hrvatskoj ili uvesti velike poreze. Treće opcije, domentuo je voditelj, nema.

“To je samo jedna strana medalje ako idete na taj način. Naša vizija je sasvim drugačija. Hrvatska zarađuje relativno u redu, dakle prihod je u redu. Gdje je problem? U rashodu. Vi možete imati sto hiljada kuna plaću, ali ako trošite 150 tisuća kuna, ne možete ništa. Hrvatska ima 30-ak ministarstava, oko 400 državnih dužnosnika… U jednom danu svi ti troškovi mogu biti odrezani” – objasnio je Kolakušić. 

Hoće li mirovina biti zaštićena, određuje se propisima

U nastavku je pojasnio da se visina plaće ne određuje gospodarskom aktivnošću, nego propisima, a njih je moguće promijeniti u jednom danu. Isto vrijedi i za mirovine.

“Ako je vaša mirovina 600 kuna, hoće li ona biti zaštićena od ovrhe ili neće određuje se propisima” – rekao je Kolakušić te dodao da se samo jednim dizanjem ruku 6.000 propisa može promijeniti u trenutku. Hoće li do toga doći, ovisi o građanima koji će izaći na izbore. 

Kolakušić je iznio mišljenje i da se sadašnja garnitura vlasti mora maknuti iz svih sredstava upravljanja, zbog čega će se kandidirati na svim izborima.

Sudac Kolakušić: Kada ja dođem na vlast, mirovine će biti veće. Objasnio i kako!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap