Sud kaznio kreativnu prevaranticu (65): Žrtve bi masirala i uspavala, a onda bi ih pokrala

Josip Mihaljević
4. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Općinski kazneni sud u Zagrebu Mandicu K. (65) iz Slavonije nepravomoćno je osudio na četiri i pol godine zatvora zbog niza prevara. Žrtve je tražila u oglasniku, ali bi ih pri fizičkom susretu omamila uspavljujućim sredstvom i potom ih opljačkala. Ona sve negira, a sud je utvrdio da je kriva u najmanje devet slučajeva.

pice ubaceno

Foto: Youtube screenshot

Općinski kazneni sud u Zagrebu 65-godišnju Mandicu K. nepravomoćno je osudio na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog niza pljački i prijevara koje je napravila, piše Jutarnji list.

Žrtve je tražila listajući oglase koje bi nazvala i predstavljala se kao najmoprimac, srodna duša ili slično, ali bi te ljude mučki nasamarila.

Ukupno ju terete za devet prijevara, krađa i teških krađa

Jednog umirovljenika iz Španskog pokrala je još 2013. godine. On ju je opisao kao ženu krupnije građe, crne prosijede kose i izrazito velikih grudi.

U Zaprešiću je obmanula jednu ženu koja je prodavala stan. Glumeći zainteresiranog kupca, ženi je rekla da je medicinska sestra koja se bavi masažom pa joj je ponudila tu uslugu. Tijekom masaže maznula joj je zlatni lančić i novac iz novčanika. U drugom slučaju nasamarila je Zagrepčanina koji je oglasio da traži žensku osobu za suživot. Na njen prijedlog skuhala je 2u1 kavu u kojoj je bilo nepoznato omamljujuće sredstvo. Zagrebački umirovljenik brzo je zaspao, a ona mu je ukrala 12.000 kuna. Isto je ponovila u susjednom kvartu, samo je žrtva bila žena.

Prevarila je i još jednog umirovljenika sa Srednjaka koji je bio u potrazi za družicom za suživot, a on je sve prijavio kada se nakon buđenja našao u svom stanu bez zlatnog nakita.

Osim po Zagrebu, sud je utvrdio da je operirala po Oroslavju i Kolenici. Ukupno je zabilježeno devet prijevara, krađi i teških krađi.

Policija joj dugo nije mogla ući u trag, ali su je žrtve prepoznale u policijskoj postaji.

Ona kaže da imaju krivu osobu

Ona sve negira:

“Ništa od toga što mi se stavlja na teret nije točno. U inkriminiranom periodu 2013. ja nisam bila kod tih osoba u stanovima niti iste poznajem”, kazala je.

Dodaje kako je prepoznavanje u policiji bilo navrat-nanos.

“Sjećam se da je bilo više od 100 oštećenika koji su prolazili kraj prostorije gdje sam ja sjedila i mogli su me vidjeti, a policajac im je rekao: ‘Evo, ptičica je tu’. Htjela bih napomenuti da su se i nakon mog odlaska na izvršenje zatvorske kazne u Požegu takva kaznena djela nastavila činiti”, kazala je.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap