Umirovljenica ukrala šest milijuna kuna očeve mirovine, 15 godina skrivala da je mrtav

Jasmina Grgurić Zanze
2. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Jedan od najvećih slučajeva pojedinačne prijevare, koja djeluje potpuno zastrašujuće, dogodio se u Velikoj Britaniji. Punih 15 godina umirovljenica je skrivala smrt svojega oca kako bi primala njegovu mirovinu i ostale povlastice. Na taj je način proračun oštetila za nevjerojatnih 740.000 funti, odnosno gotovo šest milijuna kuna!

Ilustracija: Pixabay

Danas 68-godišnja Ethel McGill 15 godina uspješno je uvjeravala britanski sustav da je njezin otac mrtav, a sve kako bi se dočepala novca na račun pokojnog roditelja. Tijekom toga razdoblja okoristila se protupravno za gotovo šest milijuna kuna!

Osim što je skrivala da joj je otac preminuo, glumila je invalidnost i demenciju te tako počinila jednu od najvećih pojedinačnih prijevara u britanskom zakonodavstvu. Nakon očeve smrti nastavila je primati njegovu ratnu mirovinu, s ostalim povlasticama. Njezin otac Robert Dennison umro je 2004. godine, piše BBC.

Kako bi bila što uspješnija u svom naumu, ova prevarantica angažirala je prijateljicu koja je glumila njezinog mrtvog oca prilikom posjete mirovinskom odjelu. Istražitelji Odjela za rad i mirovine otkrili su prijevaru na način da su je snimili kako se kreće bez invalidskih kolica.

Prijevara u Osijeku: Mirovinu pokojne majke podizala više od godinu dana

U njima se ipak pojavila na liverpoolskom Kraljevskom sudu, gdje je proglašena krivom po čak 14 točaka optužnice, za što je dobila manje od šest godina zatvora. Sudac Everett odbio je zahtjev njezina odvjetnika za kraćom kaznom. Objasnio je takvu odluku potrebom za slanjem odgovarajuće poruke javnosti kako će svi oni koji budu krali iz “javne torbice” biti zbog toga i kažnjeni i zatvoreni.

Također, dodao je da je ovaj slučaj prijevare počinjen “neiskrenošću koja oduzima dah” kojom je prevarantica iz godine u godinu vrijeđala spomen na svoga oca, čiju je smrt iskoristila u svoju financijsku korist.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap